LUPIGINA KAMPANJA JOŠ UVIJEK TRAJE

U nastavak borbe s novim perkovima

ritn by: Lupiga.Com | 02.01.2018.
LUPIGINA KAMPANJA JOŠ UVIJEK TRAJE: U nastavak borbe s novim perkovima
Dragi naši, kao što znate, Lupigina crowdfunding kampanja još uvijek traje, stoga smo pred vas koji ćete nas podržati stavili obilje novih perkova što smo ih čuvali za „crne dane“. U tome su nam pomogli brojni Lupigini prijatelji. Od ove godine tu su nove poslastice, sjajna knjiga Jasne Babić „Zagrebačka mafija“, sedam stotina stranica „feralovske povijesti“ iz pera novinara Borisa Pavelića ("Smijeh slobode - uvod u Feral Tribune",), „Razgovori sa Smojom“ Borisa Dežulovića, sjajna monografija „Radoičić“ s najvažnijim radovima likovnog i multimedijskog umjetnika Vjekoslava Voje Radoičića koje sadrži oko pet stotina radova, crteža, nacrta scenografija i plakata te flis dekica s likom Profesora Baltazara i bočica s logom legendarnog izumitelja u trenutku dok se veseli još jednom svom genijalnom otkriću.

*** Lupiga je u crowdfunding kampanji. Možete joj pomoći i uplatom izravno na žiro-račun, putem opće uplatnice ili internetskog bankarstva. Podatke možete pronaći na ovom linku.

Dragi naši, kao što znate, Lupigina crowdfunding kampanja još uvijek traje, stoga smo pred vas koji ćete nas podržati na platformi Indiegogo stavili obilje novih perkova što smo ih čuvali za „crne dane“. U tome su nam pomogli brojni Lupigini prijatelji.

Za vrijedni novi perk odgovorna je naša „sestra slobode“, Jasna Babić, koja nam je ostavila šest svojih knjiga. Dakle, pred vama su rezultati Jasninog višegodišnjeg istraživanja – knjiga „Zagrebačka mafija“. Radi se o ozbiljnom i nezaobilaznom komadu kriminalne povijesti devedesetih godina, čiji su pojedini akteri još uvijek na „zasluženim pozicijama“. Ako želite znati „tko je tko“ u ovom miljeu onda je ovo pravi perk za vas.

Zagrebačka mafija
Radi se o ozbiljnom i nezaobilaznom komadu kriminalne povijesti devedesetih godina (FOTO: Lupiga)

U situacijama kada je stani-pani nastupaju pozitivne snage. Tako je u trenutku kada Lupigina kampanja ide prema novome cilju, uskočila udruga Profesor Baltazar koja promiče pozitivne vrijednosti što ih predstavlja legendarni lik iz crtića vašeg i našeg djetinjstva. Radi se o udruzi čiji su ciljevi doprinos razvoju znanja i inovativnosti, poticanje stvaralaštva i kreativnosti te promocija održivog razvoja putem programa znanja i inovacija u bazičnim i primijenjenim znanostima, projekata stvaralaštva i kreativnosti u umjetničkim područjima i kulturi, te programa nenasilja, mirnog rješavanja sukoba, održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja.

Profesor Baltazar
Pokloni o kakvima smo kao djeca mogli samo sanjati (FOTO: Udruga Profesor Baltazar)

Ciljeve udruga Profesor Baltazar ostvaruje uvođenjem poticajnih programa za djecu i mladež, sustavom stipendija, edukacijom nastavnika i roditelja uz stalno usklađivanje programa s postojećim školskim i vanškolskim programima. Zahvaljujući ovoj udruzi u prilici smo one koji podrže Lupigu nagraditi poklonom o kakvom smo kao djeca mogli samo sanjati. Riječ je o službeno licenciranoj flis dekici s likom Profesora Baltazara, dimenzija 140x200 centimetara te o sportskoj bočici s logom legendarnog izumitelja u trenutku dok se veseli još jednom svom genijalnom otkriću.

I prijatelji iz izdavačkih kuća Adamić i Val omogućili su nam niz dobrih perkove. Neki su već razgrabljeni, a pred vama je „druga tura“. Ono što je u knjižarama nestalo gotovo odmah čim je ugledalo svjetlost dana, sada je Lupigin perk. Sedam stotina stranica „feralovske povijesti“ iz pera novinara Borisa Pavelića koji je pišući "Smijeh slobode - uvod u Feral Tribune", epopeju o 25 godina postojanja Feral Tribunea, skupljao priče svih bitnih aktera ovog kultnog političko-satiričkog lista. Treće izdanje ovog apsolutnog hita dolazi vam s osobnom autorovom posvetom

Smijeh slobode
U knjižarama nestalo gotovo odmah čim je ugledalo svjetlost dana (FOTO: Lupiga.Com)

Tu su i „Razgovori sa Smojom“.

„Bio je predani, multidisciplinarni istraživač života i najveći živući poznavatelj te neobične pojave. Za svih tih dugih ljetnih sjedeljki smrt je spomenuo samo dvaput: prvog dana, kad je pričao o svom prvom objavljenom novinskom tekstu – osmrtnici za njegovu pokojnu babu – i posljednjeg, kad smo o njoj razgovarali kao jednom od mogućih završetaka, s hrabrom pretpostavkom da možda ipak ima smrti nakon života. Na moje posljednje pitanje, što bi da se ponovo rodi, Smoje je jednostavno odgovorio kako posebnih prohtjeva nema, jer više od toga – da se dakle ponovo rodi – njemu ne treba, niti bi ikada tražio“, zapisao je Boris Dežulović u predgovoru ove svoje knjige. 

Razgovori sa Smojom
"Na moje posljednje pitanje, što bi da se ponovo rodi, Smoje je jednostavno odgovorio kako posebnih prohtjeva nema, jer više od toga – da se dakle ponovo rodi – njemu ne treba, niti bi ikada tražio" (FOTO: Lupiga.Com)

Za neupućene, radi se o seriji Dežulovićevih razgovora sa Miljenkom Smojom, najvećim kroničarom Splita i Dalmacije. I s ovom ćete knjigom dobiti posvetu autora.

Kao vrlo vrijedni perk od danas je tu i sjajna monografija „Radoičić“ koja obuhvaća umjetnički pregled najvažnijih radova prošlog ljeta preminulog likovnog i multimedijskog umjetnika Vjekoslava Voje Radoičića. Monografija sadrži tekstove akademika Tonka Maroevića te povjesničarki umjetnosti Jerice Ziherl i Nadežde Elezović, ali i reminiscencije samog autora. Luksuzno opremljeno izdanje sadrži oko pet stotina radova, crteža, nacrta scenografija i plakata iz uistinu bogatog autorovog opusa. I to nije sve jer za nastavak kampanje pripremili smo još poslastica.

Vojo RadoičićČudesni svijet Voje Radoičića (FOTO: Lupiga.Com)

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Lupiga.Com

 

*** Lupiga je u crowdfunding kampanji. Možete joj pomoći i uplatom izravno na žiro-račun, putem opće uplatnice ili internetskog bankarstva. Podatke možete pronaći na ovom linku. Možete koristiti i QR kôd. Cijenimo svaku podršku.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

  2. POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

    09.04.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

  3. SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

    02.04.2024.

    Bojan Tončić

    SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije