LJUBAV OKO SVIJETA (VIDEO)

U potrazi za odgovorima Anđela i Davor kreću na put koji će potrajati godinu dana

ritn by: I.F. | 30.11.2018.
LJUBAV OKO SVIJETA (VIDEO): U potrazi za odgovorima Anđela i Davor kreću na put koji će potrajati godinu dana
„Što je ljubav? Razlikuje li se njeno značenje od kulture do kulture? Postoji li riječ ljubav u svim jezicima?“, pitaju se supružnici Anđela i Davor Rostuhar, pa odmah dodaju – „ne znamo niti mi, ali želimo istražiti“. Uvod je to u zanimljivu pustolovinu u koju će se ovaj dvojac uskoro upustiti. Na prvi dan 2019. godine otisnut će se na put koji će potrajati cijelu godinu dana i tijekom kojeg će, u potrazi za odgovorima, posjetiti dvadesetak svjetskih kultura. Na koncu će nam donijeti svoju priču, a sudeći prema dosadašnjim uradcima Davora Rostuhara, inače poznatog zagrebačkog putopisca čiji je posljednji veliki doseg odlazak pješice do Južnog pola, očekuje nas sjajan materijal. Pogotovo jer je ovaj put pojačan Anđelom. Oboje, prema vlastitim riječima, obožavaju istraživati i pisati te im nije problem izaći iz „svih komfornih zona po redu“ kako bi stvorili dobru priču, a za ovu priliku su „izbacili“ i sjajan video koji možete pogledati u nastavku.

„Što je ljubav? Razlikuje li se njeno značenje od kulture do kulture? Postoji li riječ ljubav u svim jezicima?“, pitaju se supružnici Anđela i Davor Rostuhar, pa odmah dodaju – „ne znamo niti mi, ali želimo istražiti“. Uvod je to u zanimljivu pustolovinu u koju će se ovaj dvojac uskoro upustiti. 

Na prvi dan 2019. godine otisnut će se na put koji će potrajati cijelu godinu dana i tijekom kojeg će, u potrazi za odgovorima, posjetiti dvadesetak svjetskih kultura. Na koncu će nam donijeti svoju priču, a sudeći prema dosadašnjim uradcima Davora Rostuhara, inače poznatog zagrebačkog putopisca čiji je posljednji veliki doseg odlazak pješice do Južnog pola, očekuje nas sjajan materijal. Pogotovo jer je ovaj put pojačan Anđelom.

„Anđela i ja ćemo putovati cijelu 2019. godinu oko svijeta i kombinirati naše uživanje sa projektom koji se već dugo kuha u nama – istraživanje ljubavi kroz razne kulture! Naziv projekta: 'Ljubav oko svijeta'. Planiramo posjetiti dvadesetak posve različitih kultura i u svakoj kulturi pronaći jedan par kroz čiju priču ćemo nastojat ispričati priču njihovu viziju ljubavi“, najavio je Rostuhar na stranicama svoje udruge KEK, zapravo Kluba za ekspedicionizam i kulturu osnovanog 2003. godine u Zagrebu. Upravo za članove te udruge Anđela i Davor tijekom puta pisat će izvještaje s putovanja i blogove, a član udruge možete postati i vi, ukoliko se odlučite platiti godišnju članarinu, klikom na ovaj link

Anđela i Davor Rostuhar
Anđeli i Davoru Rostuharu nije problem izaći iz „svih komfornih zona po redu“ kako bi stvorili dobru priču (SCREENSHOT: YouTube)

Davor Rostuhar do sada je objavio šest knjiga, preko 200 reportaža i 10.000 fotografija u raznim medijima, a između ostalog i u prestižnom National Geographicu, često obilazeći egzotične krajeve. Oboje, prema vlastitim riječima, obožavaju istraživati i pisati te im nije problem izaći iz „svih komfornih zona po redu“ kako bi stvorili dobru priču.

„Želimo posjetiti razne kulture na svim kontinentima, od lovaca i sakupljača do modernih zajednica. Želimo obuhvatiti i romantičnu ljubav i slobodnu, virtualnu, platonsku, istospolnu ... Želimo kroz dvadeset različitih kultura zaroniti u što veću raznolikost ljubavi na našem planetu“, objasnili su Anđela i Davor, a za ovu priliku su „izbacili“ i sjajan video koji možete pogledati u nastavku.

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot YouTube

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. SHORT STORY SHORT: HDZ nas je naučio da je otpor uzaludan

  03.04.2021.

  Lana Bobić

  SHORT STORY SHORT: HDZ nas je naučio da je otpor uzaludan

 2. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Kakav je to primjer Zoran Milanović?

  28.03.2021.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Kakav je to primjer Zoran Milanović?

 3. BURE BARUTA: Put za ilovaču

  24.03.2021.

  Ahmed Burić

  BURE BARUTA: Put za ilovaču

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije