KAKVA STVAR

Let 3 i Tereza Kesovija oživjeli stari hit

ritn by: Lupiga.Com | 23.01.2020.
KAKVA STVAR: Let 3 i Tereza Kesovija oživjeli stari hit
Obožavatelji benda Let 3 o ovom čudu pričaju već dva dana, a sada ćemo im se pridružiti i mi, jer smo njihovu staru pjesmu u novom ruhu čuli tek danas. Kada je 1989. godine Let 3 za kultni Helidon izdao svoj prvi album, za veliki dio javnosti. to je bio kulturološki šok. Kao prvo zbog samog imena albuma – „Two dogs fuckin“ – a potom i zbog svega onoga što se našlo na albumu, te na koncu, zbog specifičnog scenskog nastupa koji su neki od nas mogli vidjeti na koncertima što su uslijedili nakon objave albuma, a koji su bili brutalni začetak imidža po kojem je bend postao prepoznatljiv. Prva stvar na A strani „Two dogs fucking“ bila je „Sam u vodi“, do danas možda najbolja pjesma koju je izbacio Let 3. Istu pjesmu sada je bend predstavio u novom aranžmanu. Kao što su nekada šokirali „finu“ jugoslavensku publiku, sada su slično učinili svojim fanovima kada su obradu pjesme napravili u suradnji s Terezom Kesovijom.

Obožavatelji benda Let 3 o ovom čudu pričaju već dva dana, a sada ćemo im se pridružiti i mi, jer smo njihovu staru pjesmu u novom ruhu čuli tek danas. Kada je 1989. godine Let 3 za kultnu slovensku izdavačku kuću Helidon izdao svoj prvi album, za veliki dio javnosti. to je bio kulturološki šok. Kao prvo zbog samog imena albuma – „Two dogs fuckin“ – a potom i zbog svega onoga što se našlo na albumu, te na koncu, zbog specifičnog scenskog nastupa koji su neki od nas mogli vidjeti na koncertima što su uslijedili nakon objave albuma, a koji su bili brutalni začetak imidža po kojem je kasnije bend postao prepoznatljiv. 

Prva stvar na A strani „Two dogs fucking“ bila je „Sam u vodi“, do danas možda najbolja pjesma koju je izbacio Let 3. Istu pjesmu sada je bend predstavio u novom aranžmanu. Kao što su nekada šokirali „finu“ jugoslavensku publiku, sada su slično učinili svojim fanovima kada su obradu pjesme napravili u suradnji s Terezom Kesovijom. Ništa manji šok nije bio ni za publiku ove, kako je često nazivaju, 81-godišnje glazbene dive. Rezultat je izvanredan. Dojmljiv Terezin vokal pjesmi je dao neku sasvim novu dimenziju.

„Tereza je kao osoba, dama i umjetnica jedinstvena pojava. Malo je ljudi s takvom količinom energije. Pored velike Tereze u studiju sam se osjećao kao pučkoškolac, doslovno su mi se gaće tresle. Ta žena je zemljotres“, rekao je povodom ove suradnje Zoran Prodanović Prlja, dok je njegov kolega iz benda Damir Martinović Mrle najavio kako će premijerno ovu pjesmu izvesti 15. veljače na zagrebačkom festivalu „Antivalentinovo“. 

Zoran Prodanović Prlja
Zoran Prodanović Prlja (FOTO: Lupiga.Com)

„Kada sam bio mali padao sam u nesvijest kad je pjevala, kad udahne osvoji cijeli svijet pa sam često maštao o suradnji i uvijek mislio da je to nemoguće. Tereza je nevjerojatna jaka osoba koja ima ogromnu energiju, fenomenalan glas, očito zato može otpjevati ovu zahtjevnu pjesmu koja traje deset minuta u kojoj se nježno pjeva i neljudski urliče ... Uz Prlju to može samo Tereza“, kaže Mrle, a ponešto o ovoj suradnji rekla je i sama Tereza. 

„Ovo je bilo jedno sasvim novo iskustvo a dečkima iz Leta 3 šaljem svu svoju ljubav. Uključite svoje radio prijemnike u i zabavite se kao što smo se i mi zabavljali snimajući i družeći se“, sumirala je Tereza. Pa uključite YouTube i poslušajte!

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Lupiga.Com

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Preživjet ćemo i Domovinski pokret

  17.05.2024.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Preživjet ćemo i Domovinski pokret

 2. TAPKANJE U MJESTU: Srebrenica i neki beskrajno fini ljudi

  11.05.2024.

  Brano Mandić

  TAPKANJE U MJESTU: Srebrenica i neki beskrajno fini ljudi

 3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

  04.05.2024.

  Lana Bobić

  POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije