Japanske yakuze i tajne organizacije krivi su za nepogode?

12.10.2005.
Japanske yakuze i tajne organizacije krivi su za nepogode?
Japanske yakuze i neke tajne organizacije koje eksperimentiraju s Teslinim uređajima sukrivac su, ako ne i glavni osumnjičenici za klimatske katastrofe, koje u zadnje vrijeme pustoše kuglu zemaljsku. Otprilike tako glasi teorija zavjere, koju je na "tržište" izbacio jedan američki meteorolog, tvrdeći da je njemu otpočetka sve bilo sumnjivo, a mogući motiv, procijenjuje on, osveta je za Hirošimu. Kako i zašto saznajte pod

Tekst koji slijedi preuzeli smo s prijateljskog nam i vrlo cijenjenog Alerta ...


Globalni klimatski poremećaji, katastrofalni potresi, uragani i tsunamiji nisu iskljućivo reakcija prirodnih sila na neodgovorno ponašanje ljudi, nego su u taj sve dramatičniji kaos svoje prste upleli i japanski yakuze i tajne organizacije koje vrše pokuse s Teslinim uređajima.

Naravno, riječ je o sumanutim teorijama zavjere. Iako je svijet, kada je na djelu vidio tsunami u Aziji, ostao poprilično zaprepašten, riječ je o pojavi kojoj su mnogi svjedočili i ranije. Naravno, tada nije bilo Interneta putem kojega bi mogli downloadirati amaterske snimke iz kojih je vidljivo da je malo tko, i kada je val bio nadomak plaže, imao pojma što dolazi.

Ubrzo nakon tsunamija, počele su se javljati i prve teorije zavjere, u kojima se tvrdi kako je riječ o namjerno prouzročenoj pojavi. Pomaknuti tektonske ploče na umjetan način sliči više filmu “Jezgra” negoli stvarnosti. Znanstvenici naravno odbacuju ove tvrdnje, navodeći kako vrlo lako mogu razlikovati prirodni od umjetnog potresa te naglašavaju da je ovaj katastrofalni bio akt prirodnih sila.

U slučaju potresa ovih razmjera, riječ je bilo o pomicanju dviju geoloških ploča, koje su tko zna koliko milijuna godina bile spojene jedna s drugom. Premda je riječ o oslobađanju nama nezamislive količine energije, koja pokazuje koliko je priroda moćna, ni čovjek nije tako mali ispod zvijezda, kako se na prvi pogled čini.

TESLIN EFEKT

Geolozi i seizmolozi slažu se kako je moguće prouzročiti potres na nekoliko različitih načina, među koje pripadaju testiranje nuklearnog oružja, bušenje Zemljine površine, izgradnja brana i sličnih divovskih građevina. Da u tome svemu ima istine, pokazuje i nekoliko potresa izazvanih ljudskom rukom.

Primjerice, nakon što je Denver pogodilo nekoliko potresa, znanstvenici su otkrili da je uzrok bio odlaganje tekućeg otpada duboko ispod površine Zemlje. Izvori koji se takvim “umjetnim”, ekološkim slučajevima bave, spominju i Teslinu nezgodu - on je naime u jednom od svojih eksperimenata prouzročio manji potres, a jedini način da ga zaustavi bilo je da uređaj koji je potres izazvao uništi. Čak je i The New York Times 1935. godine objavio članak "Tesla's Controlled Earthquakes", a Andrija Puharich je 1978. godine objavio studiju "Global Magnetic Warfare - A Layman's View of Certain Artificially Induced Unusual Effects on the Planet Earth During 1976 and 1977", u kojoj se bavio mogućim eksperimentiranjem Teslinim tehnologijama od strane tadašnjeg Sovjetskog Saveza; vjerovao je da su umjetno kontrolirani potresi dio njihova programa.

Tesla-effect spominje kao način izazivanja potresa. Najkraće objašnjeno, riječ je o elektromagnetskim signalima određenih frekvencija koje se šalju u Zemlju, gdje formiraju "stajaće valove" (standing waves). Thomas Bearden ovaj je koncept nazvao Tesla Magnifying Transmitter (TMT). Tu je također američki vojni projekt (program) HAARP (High-frequency Active Auroral Research Program), vrijedan 30 milijuna dolara, smješten 450 kilometara istočno od Anchoragea na Aljasci. Službeno objašnjenje kaže kako je riječ o projektu kojim se proučavaju kompleksne varijacije ionosfere Aljaske. No, osim toga, priznaju i kako se u sklopu projekta razvijaju novi načini komunikacije i tehnika nadgledanja.

I ONDA KATRINA

I kada je tsunami u Aziji postao stvar ružne prošlosti, dogodio se uragan Katrina u SAD-u, pa onda Rita i nekoliko tajfuna u Aziji. Američki meteorolog Scott Stevens iz Pocatella, u američkoj saveznoj državi Idaho tvrdi da je japanska mafija, poznatija kao yakuza, uz pomoć KGB-ova izuma prouzročila uragan Katrina. Nakon što je pregledao NASA-ine satelitske snimke uragana, Stevens je uvjeren kako je uragan prouzročen elektromagnetskim generatorima s transmiterima mikrovalova smještenim negdje na Zemlji. "Ne postoji apsolutno nikakva šansa da se ovo dogodi na prirodan način", rekao je Stevens, koji je vidjevši satelitske snimke posumnjao na formacije ravnih linija u oblacima približavajućeg uragana.

Generatori emitiraju zvučne valove između tri i 30 megahertza i Stevens tvrdi da su Rusi još u vrijeme hladnoga rata 1976. godine izumili tehnologiju za stvaranje oluja koja može zaobići neke zakone fizike i prodali je ostalima kasnih 80-ih. Stevens svoje tvrdnje temelji na zapažanjima da su oblaci formirani na taj način drukčiji od normalnih oblaka, a takvi oblaci se mogu pojaviti odjednom i niotkud, te da je Katrina imala mnogo rotacijskih točaka, što je vrlo neobično za uragane. "Oblaci su izgledali toliko neprirodno da sam odmah prepoznao djelovanje stroja", izjavio je Stevens pojašnjavajući svoju "teoriju zavjere". U ovom trenutku najmanje 10 zemalja i organizacija posjeduje tu tehnologiju, no Stevens za Katrinu sumnjiei japanske yakuze, mafiju koja je prouzročila uragan kako bi u budućnosti napravila prostora za japanski prodor na američka tržišta te se osvetila za američko bombardiranje Hirošime 1945. godine. 
 
 
napisao/la: Eduard Soudil

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

    28.03.2024.

    Srđan Puhalo

    IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

  2. VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

    18.03.2024.

    Predrag Finci

    VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

    05.03.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije