IZNENAĐENI? Župnik s "bijesnim" Mercedesom je za dom spreman!

ritn by: A.B. | 15.12.2017.
IZNENAĐENI? Župnik s "bijesnim" Mercedesom je za dom spreman!
Nije svima u Slavoniji loše. To je dokazao i župnik iz sela Ivanovac koji se odnedavno vozi u luksuznom Mercedesu, koji košta tristotinjak tisuća kuna. Priču o njemu prenijeli su gotovo svi mediji, no uglavnom su izostavili jednu pojedinost iz njegove biografije - obožavanje NDH. Na Facebook profilu ovog "božjeg sluge" mogu se pronaći brojne slike na kojima veliča ustaštvo. Neraskidiva veza između ustaštva i ljubavi prema materijalnim dobrima već je viđena na primjeru Marka Skeje, vlasnika najpoznatijeg "hitlerovog brka" u Hrvatskoj, osuđenog zato što je kao član Uprave "Alas za dom" - uz pomoć zeta Bože Trogrlića, izvršnog direktora za prodaju betona - u pet godina izvukao iz tvrtke milijun kuna. A tu je i bivši predsjednik HČSP-a Josip Miljak u Zagrebu osuđen za izvlačenje tri i pol milijuna kuna iz tvrtke Kalvin.

Nije svima u Slavoniji loše. To je dokazao i župnik iz sela Ivanovac koji se odnedavno vozi u luksuznom Mercedesu, koji košta tristotinjak tisuća kuna. Priču o njemu prenijeli su gotovo svi mediji, no uglavnom su izostavili jednu pojedinost iz njegove biografije - obožavanje NDH. Na Facebook profilu ovog "božjeg sluge" mogu se pronaći brojne slike na kojima veliča ustaštvo.

Neraskidiva veza između ustaštva i ljubavi prema materijalnim dobrima već je viđena na primjeru Marka Skeje, vlasnika najpoznatijeg "hitlerovog brka" u Hrvatskoj, osuđenog zato što je kao član Uprave "Alas za dom" - uz pomoć zeta Bože Trogrlića, izvršnog direktora za prodaju betona - u pet godina izvukao iz tvrtke milijun kuna. A tu je i bivši predsjednik HČSP-a Josip Miljak u Zagrebu osuđen za izvlačenje tri i pol milijuna kuna iz tvrtke Kalvin.

Sve za župnika, župnika ni za što (SCREENSHOT: Facebook)

Ovdje treba svakako naglasiti da jedino što velečasni Andrija Vrbanić dijeli s imenovanim dvojcem je ljubav prema NDH, a kako je sa svećeničkom plaćom došao do luksuznog Mercedesa, ostat će pitanje za onozemaljske sudove.

Njegovi župljani ga, sudeći po komentarima ispod teksta o prinovi u voznom parku, čak i podržavaju. A kakve stavove zastupa Božji pastir pogledajte u nekoliko screenshotova s njegovog Facebooka.

 

 

 

 

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Facebooku/Andrija Vrbanić

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. SDP-OVA NEVOLJA: Zlatko Komadina, politička antiličnost godine

  27.12.2018.

  Ivica Đikić

  SDP-OVA NEVOLJA: Zlatko Komadina, politička antiličnost godine

 2. PARANOJA MARKA TOMAŠA: Prevareni smo

  26.12.2018.

  Marko Tomaš

  PARANOJA MARKA TOMAŠA: Prevareni smo

 3. PROFESORSKI MEMENTO: Neprikladno vrijeme

  04.12.2018.

  Razrednik Divljak

  PROFESORSKI MEMENTO: Neprikladno vrijeme

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije