Festival vatrometa

14.03.2002.
Festival vatrometa
Jučer je počeo festival vatrometa u Samoboru. Festival se održava pod pokroviteljstvom Pirotehnike Mirnovec iz Mirnoveca pokraj Samobora. Traje 3 dana, a nastupit će ekipe Njemačke, Austrije i Hrvatske. Više o tome u dijelu
Tradicionalni festival vatrometa koji se održava u Samoboru je počeo. Ne znam da li ste znali, ali i pravljenje vatrometa je sport u kojem se ekipe natječu tko će napraviti bolji, veći i ljepši vatromet. Vatrometi počinju oko 22 sata.


Jučer oko 22:30 je nastupila ekipa Njemačke sa svojim pirotehničkim sredstvima i napravila otprilike 10-minutni show. Sijevalo je na sve strane. Bilo je lijepo, ali kratko. Da nam ne bi bilo dosadno Samoborci su organizirali zajedničko gledanje vatrometa na samoborskoj poljani Vugrinščak. Tu se nalazi stage s kojeg se vodi predstava, najavljuje, odigravaju nagradne igre; zatim mali lunapark i gomila šatora i štandova sa hektolitrima Laškog, Karlovačkog, Ožujskog i Pan piva. Za svirku se pobrinula grupa "Taxi" koja je cijelu večer svirala. Dečki su malo stariji, ali definitivno znaju svoj posao. Posebno bih pohvalio glasove, koje su se odlično prilagođavali pjesmi koju sviraju. Repertoar je raznovrstan; domaći i strani. Što se tiče samog vatrometa, kažu da je najbolje kada naši pucaju. Kažu "ovi iz Mirnoveca ne štede". Tada "sijeva" najmanje pola sata ... znači, ne propustite u nedjelju doći na samoborski Vugrinščak!


Sve u svemu to je jedna jako zabavna fešta i tko se nađe u blizini, a volio bi vikend provesti u gužvi (ne prevelikoj, ipak je to velika poljana) i dobroj atmosferi, festival vatrometa u Samoboru je moja preporuka. Vidimo se na festivalu!!!

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. FILOZOFIJA I KORONA: Poslije će svi biti „pametni”

  23.10.2020.

  Predrag Finci

  FILOZOFIJA I KORONA: Poslije će svi biti „pametni”

 2. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Poruke podrške napadaču s Markovog trga trebaju nas ozbiljno zabrinuti

  13.10.2020.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Poruke podrške napadaču s Markovog trga trebaju nas ozbiljno zabrinuti

 3. LEKSIKON MARKA TOMAŠA: Bivši dječaci koji nisu imali prigodu odrasti

  01.10.2020.

  Marko Tomaš

  LEKSIKON MARKA TOMAŠA: Bivši dječaci koji nisu imali prigodu odrasti

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije