CRTEŽI VELIKOG MEŠTRA

Alem Ćurin daruje naše donatore i donatorice

ritn by: I.K. | 17.01.2018.
CRTEŽI VELIKOG MEŠTRA: Alem Ćurin daruje naše donatore i donatorice
Dragi naši, napokon smo stigli pa gotovo do samog kraja. U zadnja dva dana naše crowdfunding kampanje ući ćemo sa specijalnim i originalnim poklonom za naše donatore i donatorice na Indiegogo platformi. U pitanju su originalne ilustracije Alema Ćurina, koji nas svojim radovima razgaljuje od 1993. godine, kad je započeo suradnju s legendarnim splitskim tjednikom Feral Tribuneom, da bi to nastavio činiti do današnjih dana, ilustrirajući naslovne stranice tjednika Novosti. Za potrebe velikog finala naše crowdfunding kampanje Ćurin nam je poklonio tri rada na B3 formatu: „Haso i Vaso“, „Welter brani Zagreb“ te „Lipa Mill“. Sva tri ova rada svojedobno su objavljena na naslovnici tjednika Novosti. Dakako, u pitanju su originalni radovi, s potpisom autora. Apsolutna nam je, dakle, čast predstaviti Ćurinove radove namijenjene donatorima i donatoricama našeg portala koji će nas „pogurati“.

*** Lupiga je u crowdfunding kampanji. Možete joj pomoći i uplatom izravno na žiro-račun, putem opće uplatnice ili internetskog bankarstva. Podatke možete pronaći na ovom linku.

Dragi naši, napokon smo stigli pa gotovo do samog kraja. U zadnja dva dana naše crowdfunding kampanje ući ćemo sa specijalnim i originalnim poklonom za naše donatore i donatorice na Indiegogo platformi. U pitanju su originalne ilustracije Alema Ćurina, koji nas svojim radovima razgaljuje od 1993. godine, kad je započeo suradnju s legendarnim splitskim tjednikom Feral Tribuneom, da bi to nastavio činiti do današnjih dana, ilustrirajući naslovne stranice tjednika Novosti.

Alem Ćurin
"Welter brani Zagreb" (ILUSTRACIJA: Alem Ćurin)

Za potrebe velikog finala naše crowdfunding kampanje Ćurin nam je poklonio tri rada na B3 formatu: „Haso i Vaso“, „Welter brani Zagreb“ te „Lipa Mill“. Sva tri ova rada svojedobno su objavljena na naslovnici tjednika Novosti. Dakako, u pitanju su originalni radovi, s potpisom autora. 

Govoreći o autoru, recimo da je riječ o zaista osebujnom i multitalentiranom umjetniku, koji se u dosadašnjoj karijeri upisao u redove strip-autora, slikara, skulptora, ilustratora, grafičkih dizajnera i - pisaca. Zanimljivosti radi, spomenut ćemo da je Ćurin u Parizu imao priliku drugovati s Danilom Kišom, jednim od najvećih pisaca na našim prostorima. 

Nenametljiv kakav jest, Ćurin je dugo godina bio tihi suputnik, "ratni" i "radni" drug splitskih satiričara, novinara i pisaca okupljenih u okrilju Ferala, da bi u posljednjih nekoliko godina na široj javnoj sceni bio prepoznat kao jedan od ljudi koji su Feralu dali poseban pečat, kao autor čiji radovi itekako funkcioniraju i izvan okvira novinskih naslovnica. Na Sajmu knjiga u Puli i festivalu Fališ u Šibeniku izložbe Alema Ćurina bile su apsolutni hit, a njegovi radovi tako su došli i do publike koja nije imala sreću pratiti njegov rad u Feralu i Novostima

Alem Ćurin
"Haso i Vaso" (FOTO: Alem Ćurin)

Apsolutna nam je, dakle, čast predstaviti Ćurinove radove namijenjene donatorima i donatoricama našeg portala koji će nas „pogurati“ s prikladnim iznosom na Indiegogo platformi. Alem Ćurin čovjek je koji svojim prisustvom zna oplemeniti svaku priču. Sretni smo što je u našem portalu prepoznao nešto što vrijedi podržati. Velikom meštru zahvaljujemo, a Vama se toplo preporučujemo za donaciju kojom osvajate jedan od tri ponuđena Ćurinova rada.

Lupiga.Com

Naslovna ilustracija: Alem Ćurin

 

*** Lupiga je u crowdfunding kampanji. Možete joj pomoći i uplatom izravno na žiro-račun, putem opće uplatnice ili internetskog bankarstva. Podatke možete pronaći na ovom linku. Možete koristiti i QR kôd. Cijenimo svaku podršku.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

  2. POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

    09.04.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

  3. SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

    02.04.2024.

    Bojan Tončić

    SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije