DELOŽACIJE I OVRHE

"Raiffeisen zadruge opljačkale su naše građane"

ritn by: Hina | 14.04.2015.
DELOŽACIJE I OVRHE: "Raiffeisen zadruge opljačkale su naše građane"
Saborska zastupnica i potpredsjednica Narodne stranke - reformista Natalija Martinčević pozvala je u utorak Vladu da hitno poduzme mjere kako bi se spriječile "nelegalne deložacije i nelegalne ovrhe" u slučaju Raiffeisen zadruga. "Te su zadruge bez odobrenja Hrvatske narodne banke i Ministarstva financija doslovno visokim kamatama opljačkale naše građane. Oni su sada pred nelegalnim deložacijama i nelegalnim ovrhama Raiffeisen zadruga. Vlada to mora zaustaviti tako da institucije odrade što moraju i da se procesi prema građanima zaustave", rekla je Martinčević na konferenciji za novinare u Varaždinu te najavila zahtjev Vladi da poduzme hitne mjere u tom slučaju.

Istaknula je kako prijelazom zastupnice Vesne Sabolić u Narodnu stranku - reformiste Vlada u Saboru više nema većinu, ali njezina će stranka, dodala je, sve dobre programe i projekte Vlade podupirati, upozoravati na ono što nije dobro i predlagati svoja rješenja.

S tri zastupnika ta stranka ima pravo na svoj zastupnički klub u Hrvatskome saboru, no ostaje u klubu s Demokratskim centrom i Novim valom.

"Ostajemo zbog dobre i korektne suradnje, ali i zbog toga što Narodna stranka - reformisti okuplja sve stranke i lidere s političkog centra. I dalje ćemo zajedno nastupati u Saboru", rekla je Martinčević.

Najavila je saborsku raspravu o dva zakonska prijedloga te stranke.

"Narodna stranka - reformisti je u ovih nešto više od šest mjeseci postojanja dala pet zastupničkih prijedloga od kojih su svi važni, no od posebnog značaja za Varaždin i regiju Sjever je Zakon o osnivanju Sveučilišta Sjever. Uputili smo ga u proceduru u 11. mjesecu i sada je konačno na dnevnom redu. Nakon što je naše kazalište dobilo nacionalni status, kao saborsku zastupnicu iz Varaždina veseli me što ćemo se izboriti i za javni status našeg Sveučilišta Sjever. Mislim da je to za Varaždin dugoročno najvažnije što ćemo u ovom saborskom mandatu realizirati", rekla je Martinčević.

Dodala je da regija Sjever sa 650.000 stanovnika i 10 posto visoko obrazovanih u odnosu prema državnom prosjeku od 18 posto zaslužuje javno sveučilište kakvo uz velike centre Zagreb, Osijek, Rijeku i Split imaju i Dubrovnik, Zadar i Pula.

Drugi je zakonski prijedlog onaj o osnutku Fonda za sufinanciranje EU projekata. Martinčević je istaknula da županije, gradovi i općine nemaju novca za sufinanciranje projekata u državi koja je, kako je ocijenila, "iza Grčke najcentraliziranija u Europi".

Lupiga.Com via Hina

Naslovna fotografija: Wikimedia

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. OTETO IZ TMINE: General mrtvih civila i nekorisnih tajni

  21.02.2021.

  Bojan Tončić

  OTETO IZ TMINE: General mrtvih civila i nekorisnih tajni

 2. ZA DOBROBIT NAŠE DJECE: Seksualno obrazovanje u škole, još jučer!

  08.02.2021.

  Lana Bobić

  ZA DOBROBIT NAŠE DJECE: Seksualno obrazovanje u škole, još jučer!

 3. UZ HVALOSPJEVE MIROSLAVU TUĐMANU: Nepomućeni konsenzus organizirane laži

  05.02.2021.

  Jerko Bakotin

  UZ HVALOSPJEVE MIROSLAVU TUĐMANU: Nepomućeni konsenzus organizirane laži

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije