DEMANTIJ IVANE ŠIROKI

„Molim da se sa mnom i sa Studentskim zborom Hrvatskih studija ne manipulira“

ritn by: Ivana Široki | 10.11.2016.
DEMANTIJ IVANE ŠIROKI: „Molim da se sa mnom i sa Studentskim zborom Hrvatskih studija ne manipulira“
Poštovani, povodom otvorenog pisma poslanog udrugama i Studentskom zboru Hrvatskih studija, od udruženja pojedinih udruga HS-a "Studenti govore", upitana sam za komentar.

Poštovani,

povodom otvorenog pisma poslanog udrugama i Studentskom zboru Hrvatskih studija, od udruženja pojedinih udruga HS-a "Studenti govore", upitana sam za komentar na nastalu situaciju od novinara Maxportala.

Kao predsjednica Studentskog zbora Hrvatski studija izjavila sam (citat): “Studentski zbor, kao jedino legitimno predstavničko tijelo studenata, nije službeno obaviješten niti o studentskoj platformi, niti o udruživanju udruga studenata Hrvatskih studija, pa niti o otvorenom pismu inicijative Studenti govore.” Široki tvrdi da se u pismu “spominju informacije sa sjednica Znanstveno-nastavnog vijeća koje studenti, bez pomoći profesora koji su članovi Vijeća, nisu mogli znati." (Kraj citata)

Portal Lupiga u članku autorice Melise Skender "Pobuna zagrebačkih studenata: Fakulteti su naši, došlo je vrijeme za ujedinjenje" navedeno je sljedeće (citat): "Predsjednica Studentskog zbora HS-a Ivana Široki tako je u razgovoru za MaxPotal naglasila kako je tijelo kojim predsjeda jedini legalan predstavnik studenata, a oni koji kritiziraju postupanje rektora i ne slažu se s 'kroatizacijom' HS-a, zavedeni su „radikalno-ljevičarskim studentskim prosvjedima na Filozofskom fakultetu“."

Dakle, očito je iz navedenog kako izjava koju sam dala za Maxportal, nema nikakve veze niti sličnosti s objavljenim na portalu Lupiga, što je velika sramota za sve koji se bave profesionalnim novinarstvom (jer se članak Maxportala mogao i može se u svakom trenutku provjeriti). Stoga, molim autoricu članka, portal Lupiga, kao i one koji članak dijele putem mreža, da se sa mnom i sa Studentskim zborom ne manipulira ni s koje strane i da se lažne informacije isprave.

Studentski zbor Hrvatskih studija zalagao se i zalagati će se za dobrobit svih studenata i neće dopustiti nikakvo uplitanje u političko-ideološke sukobe.

Sukladno Zakonu o medijima i Kodeksu časti hrvatskih novinara zahtjevam objavu ovog demantija. Ukoliko to ne napravite morat ću poduzeti daljnje korake kako bi obranila svoje dostojanstvo, ugled i čast.

S poštovanjem, 

Ivana Široki, predsjednica Studentskog zbora Hrvatskih studija.

Naslovna ilustracija: Facebook/Studentski zbor Hrvatskih studija


Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. NON SERVIAM IGORA MANDIĆA: „Srpski životi su važni???“

  23.06.2020.

  Igor Mandić

  NON SERVIAM IGORA MANDIĆA: „Srpski životi su važni???“

 2. IZBORNO SILOVANJE: Kasno Križar u parlament stiže

  19.06.2020.

  Nataša Škaričić

  IZBORNO SILOVANJE: Kasno Križar u parlament stiže

 3. OTETO IZ TMINE: Izazov zlikovačkih lista

  18.06.2020.

  Bojan Tončić

  OTETO IZ TMINE: Izazov zlikovačkih lista

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije