VIDEO

Drama u Sektoru za novogodišnje rezolucije

ritn by: Lupiga.Com | 02.02.2023.
VIDEO: Drama u Sektoru za novogodišnje rezolucije
U Novogodišnjem kontakt centru Sektora za novogodišnje rezolucije, Djed Mrazova zaposlenica Vila Dobrila žicala je svoga šefa trinaestu plaću. „Najtalentovanija sam, a najmanje zarađujem. Hoću da napredujem u sektor za želje“, vapila je Dobrila, „pet godina sam ovde, pet godina isti zovu i iste rezolucije ponavljaju kao papagaji. Umorna sam psihički od onoliko deluzija. Ova jedna zove i kaže da ima rezoluciju da postane predsednica stambene zajednice...“. Dio je to „Novogodišnje ekstravagance“, osmominutnog filmića u režiji Maje Uzelac, za koji su, uz spomenutu režiserku, scenarij pisali Ana Rodić i Sandra Silađev, beogradska glumica i komičarka koja u ovom uratku tumači glavnu ulogu, onu Vile Dobrile. Video je „izbačen“ dan uoči Nove godine, muziku je komponirao slavni jazz pijanist Bojan Zulfikarpašić.

U Novogodišnjem kontakt centru Sektora za novogodišnje rezolucije, Djed Mrazova zaposlenica Vila Dobrila žicala je svoga šefa trinaestu plaću. „Najtalentovanija sam, a najmanje zarađujem. Hoću da napredujem u sektor za želje“, vapila je Dobrila, „pet godina sam ovde, pet godina isti zovu i iste rezolucije ponavljaju kao papagaji. Umorna sam psihički od onoliko deluzija. Ova jedna zove i kaže da ima rezoluciju da postane predsednica stambene zajednice...“. Dio je to „Novogodišnje ekstravagance“, osmominutnog filmića u režiji Maje Uzelac, za koji su, uz spomenutu režiserku, scenarij pisali Ana Rodić i Sandra Silađev, beogradska glumica i komičarka koja u ovom uratku tumači glavnu ulogu, onu Vile Dobrile. 

Uz Sandru Silađev, u ulozi Djeda Mraza je Zoran Pajić, dok njegovog pomoćnika tumači Vladan Matović, a Sima magare iz konjičkog kluba MBM pojavljuje se u ulozi Djeda Mrazovog soba.

Video je „izbačen“ dan uoči Nove godine, muziku je komponirao slavni jazz pijanist Bojan Zulfikarpašić, dok su tekst pjesme zajednički napisale Maja Uzelac, Ana Rodić i Sandra Silađev. Kad pogledate njihov proizvod vidjet ćete koliko je truda u njega uloženo. 

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Preživjet ćemo i Domovinski pokret

  17.05.2024.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Preživjet ćemo i Domovinski pokret

 2. TAPKANJE U MJESTU: Srebrenica i neki beskrajno fini ljudi

  11.05.2024.

  Brano Mandić

  TAPKANJE U MJESTU: Srebrenica i neki beskrajno fini ljudi

 3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

  04.05.2024.

  Lana Bobić

  POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije