PRŽENJE MOZGA
PRŽENJE MOZGA: Kako je Tramp izdao Srbe

Kako je Tramp izdao Srbe

ritn by: Dinko Gruhonjić | 15.10.2016.
PRŽENJE MOZGA: Kako je Tramp izdao Srbe
Sve je počelo lepo: “Nedeljnik“ je 13. oktobra objavio “ekskluzivni intervju” sa Donaldom Trampom, većina srbijanskih medija ga je prenela, počeli su komentari poput “Trampe, Srbine!”, seirilo se o budućoj svesrpskoj koaliciji Tramp-Putin, sve u svemu - primili se ko penzija na Trampa... I onda – puć! Ne samo demanti iz Trampovog štaba, već i tvrdnja da je ceo intervju potpuno izmišljen. Da li će sada ultra-Srbi da se prešaltaju i da počnu navijati za mrsku Hilari? Nemoguće. Ali, trampofili su sada na aparatima. Kuda sada, ako ne u omiljenu poziciju žrtve koju niko – sem Putina – ne razume, a kamoli da je razume tamo neki bogatun iz najmrže Amerike. Ništa zato, ostaje ono “Vladimire Putine – raširi nam butine”. Ipak negde u prikrajku i dalje će lebdeti simpatija za Trampa. Ne zbog njega, već zbog toliko priželjkivane propasti Amerike, koja je - je l te - izvesnija sa budalom na vlasti.

Nedeljnik “Nedeljnik”, Beograd, ekskluzivni intervju - Donald Tramp: “Izvinjavam se Srbiji; Bombardovanje Srba, naših saveznika u oba svetska rata, bila je velika greška; Uradiću sve da popravim haos koji su Klintonovi napravili na Balkanu”. 

I umesto da popravi haos na Balkanu, Tramp je već u sledećoj sekvenci ovog igrokaza demantovao da je dao bilo kakav intervju za “Nedeljnik”, a kamoli da se “izvinio Srbima”. Da li je to onda pukla ljubav između Donalda i srpskih nacionalista i rusofila? 

A sve je počelo lepo: “Nedeljnik“ je 13. oktobra objavio “ekskluzivni intervju” sa Trampom, većina srbijanskih medija ga je prenela, počeli su komentari poput “Trampe, Srbine!”, seirilo se o budućoj svesrpskoj koaliciji Tramp-Putin, sve u svemu - primili se ko penzija na Trampa... I onda – puć! Ne samo demanti iz Trampovog štaba, već i tvrdnja da je ceo intervju potpuno izmišljen. 

Donald Trump
I šta sad da se radi nakon što je Tramp izdao Srbe (FOTO: Hina)

Da li će sada ultra-Srbi da se prešaltaju i da počnu navijati za mrsku Hilari? Nemoguće. Ali, trampofili su sada na aparatima. Kuda sada, ako ne u omiljenu poziciju žrtve koju niko – sem Putina – ne razume, a kamoli da je razume tamo neki bogatun iz najmrže Amerike. Ništa zato, ostaje ono “Vladimire Putine – raširi nam butine”. Ipak negde u prikrajku i dalje će lebdeti simpatija za Trampa. Ne zbog njega, već zbog toliko priželjkivane propasti Amerike, koja je - je l te - izvesnija sa budalom na vlasti. 

Nedeljnik “Nedeljnik” je potom saopštio da je “ni kriv ni dužan, upao u žarište američke izborne kampanje, u kojoj se ne biraju sredstva”. Plus dodatna mala sumnja da ih je možda, ali samo malecno “možda”, prevario izvesni Vladimir Rajčić

A ko je izvesni Rajčić, sem što je letos dao i poveliki intervju za “Nedeljnik”, valjda u sklopu priprema za razgovor sa Trampom? On je tada najavio da će se kandidovati za predsednika Srbije na izborima 2017. godine i da će biti “srpski Ronald Regan”, blago nama. Kako je tada pisao nedeljnik “Nedeljnik”, „Vladimir Rajčić je u Ameriku otišao sredinom devedesetih, tačno pola života je proveo u emigraciji i sada se vraća na velika vrata i želi da pokrene glasače koji nikad nisu glasali”, uz slogan „Novo lice za bolju Srbiju“. 

Vele mediji da je Rajčić, sem što je predstavljen i kao uspešan prodavac automobila, dokazanog pedigrea jer je rođen na Kosovu, te da je “poznat kao glumac u filmu Srpski ožiljci”, ali i kao “producent”. O njegovim producentskim poduhvatima ispitivala ga je još 2012. godine Mira Adanja Polak na Radio- televiziji Srbije i neslavno se proveo, glede njegovog navodnog filmskog projekta “Tesla, vladar sveta”. A njegova gluma blago se može okarakterisati kao niskobudžetna. 

Biće da je Rajčić još jedan u nizu onih koji u banana-republici tipa Srbije pokušava da zajebe nekoga, koristeći naravno “patriotizam” kao dobar argument za svaku ništariju. Zato sada veoma bizarno kao Tramp zvuče opravdanja redakcije nedeljnika “Nedeljnik” da su Rajčića koristili kao vezu za intervju jer se “ispostavilo, kako to u američkoj politici često biva, da se formalnim putevima nije moglo postići mnogo, ali preko ličnih veza jeste”. Mislim, Tramp jeste lažov i idiot, ali očito da to isto o svojim čitaocima misli i tjednik “Nedeljnik”, predstavljajući se kao list koji - ko fol - odlično poznaje kako iznutra funkcioniše američka politika. Još vele da im je Rajčić “u više navrata pružio dokaze da je blizak sa ljudima kandidata za potpredsednika Majka Pensa”, tako što im je poslao svoje fotografije sa pojedincima iz Trampovog štaba. Moš mislit, kakav dokaz! Moja se komšinica fotkala sa Red hot čili pepersima, ali posle toga se nisu nešto zbližili.

“Poklonili smo mu (Rajčiću op.a.) poverenje”, žali se sada nedeljnik “Nedeljnik”, a on ih je – eto – izigrao. A meni je komšinica odmah rekla da ne može da mi sredi žurku sa Pepersima, jebi ga. 

U skladu sa mudrom izrekom da majka nije klela Muju što se kladio, nego što se vadio, nedeljnik “Nedeljnik” nastavlja da se razgolićuje: “Rečeno nam je da je Donald Tramp saslušao naša pitanja, da su mu važni glasovi Amerikanaca srpskog porekla iz nekoliko država u kojima bi ishod izbora mogao da bude neizvestan...” Pitaju se iz redakcije: “Da li je Nedeljnik, ni kriv ni dužan, upao u žarište američke izborne kampanje, u kojoj se ne biraju sredstva? Da li je tačno to što smo ceo dan slušali iz Trampovog štaba koji je očekivao pozitivan intervju, kojim bi se pridobili glasovi pravoslavnih glasača i srpske dijaspore...” 

Tu smo, dakle! Tramp je, preko uvek objektivnog, planetarno popularnog “Nedeljnika”, želeo da zada završni udarac pokvarenoj Hilari, a jezičak na vagi će biti, a ko drugi nego – Slavna Srpska Dijaspora

Vojislav Šešelj
Šta će sada Šešelj? (FOTO: Twitter)

Opet, dakle, Srbi, narod najstariji (da, da, stariji i od Hrvata!) odlučuju o sudbini sveta! Možda to ima veze sa činjenicom da je direktor i glavni i odgovorni urednik nedeljnika “Nedeljnik” veliki poštovalac lika i dela Dragoljuba Mihailovića Draže

I tako dalje, i tome slično veli nedeljnik “Nedeljnik”, pa i ovo: “Pre nekoliko meseci platili smo intervju sa ćerkom Moamera el Gadafija, koji ipak nismo nikad objavili jer smo tražili definitivnu potvrdu da je autentičan, i nismo je dobili”. Platili intervju? O, tugo jesenja... 

“Ne bi to bio ni prvi, a sigurno neće biti ni poslednji put da Donald Tramp pogazi svoje reči”, zaključuje nedeljnik “Nedeljnik”. Pa kog ste vraga onda s đavolom tikve sadili. Sem ako niste isti kao i on! 

Kao što reče jedan komentator: “Uh, bre... Malo da se zabrineš kad te Tramp voli?!” Ili kad te nedeljnik “Nedeljnik” intervjuiše. Ali, šta će sada Šešelj sa onom majicom “Donald Trump – Vote Trump – Serbian Radical Party”, koja ga je tako divno otvarala u struku?

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Twitter

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Berlin

  26.10.2021.

  Marko Pogačar

  MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Berlin

 2. BEZ ČAROBNIH RJEŠENJA: Svjedočimo ekstremnoj polarizaciji društva

  21.10.2021.

  Lana Bobić

  BEZ ČAROBNIH RJEŠENJA: Svjedočimo ekstremnoj polarizaciji društva

 3. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Nemojte misliti da vas se ne čita i ne prati

  20.10.2021.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Nemojte misliti da vas se ne čita i ne prati

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije