"3LHD INTERAKCIJE" U MSU

Hit izložba Novog Zagreba

ritn by: A.B. | 25.12.2015.
"3LHD INTERAKCIJE" U MSU: Hit izložba Novog Zagreba
Izložbu otvorenu u sklopu obilježavanja šeste godine od preseljenja Muzeja suvremene umjetnosti u novu zgradu u Novom Zagrebu, privukla je dosad više od dvije tisuće posjetitelja.

Nizom događanja, od filmskih projekcija do promocija knjiga, zagrebački Muzej suvremene umjetnosti obilježio je šestu obljetnicu preseljenja u novu zgradu u Novom Zagrebu. 

Izložba "3LHD interakcije" arhitektonskog studija 3LHD, kojom je predstavljeno njihovih ukupno 250 projekata, privukla je najviše pozornosti i posjetilo ju je više od 2.000 ljudi, objavili su iz MSU-a.

Tijekom izložbe, arhitekti 3 LHD-a cijeli su dan u prostoru MSU-a imali stručna vodstva, odgovarali na pitanja posjetitelja, demonstrirali posebne programe za izradu projekata u 3D tehnici, tumačili procese razvoja novih materijala za građenje i oblike suradnje s umjetnicima i dizajnerima.

Organizirane su i brojne besplatne arhitektonske radionice za djecu i odrasle na kojima su polaznici mogli naučiti kako oblikovati prostor oko sebe i kako od odbačenih materijala poput kartonskih kutija, tuba ili papirnatih ambalaža izgraditi zaklone, kuće, paviljone ili brloge, čime se htjelo pokazati kako se životni prostor može stvoriti iz bilo čega

MSU
Izložba je otvorena do 14. veljače (ILUSTRACIJA: Facebook/MSU)

Organizirana je i besplatna radionica za djecu od šest do 12 godina pod nazivom "Prostor oko mene", na kojoj su djeca izrađivala crteže gradskih prostora iz vlastitog okruženja s ciljem stvaranja zajedničke slike grada

3LHD se u proteklih dvadesetak godina, koliko djeluje, profilirao u jednu od najzanimljivijih i međunarodno posebno eksponiranih domaćih arhitektonskih studija, a kreatori su nekih od ključnih radova novije hrvatske arhitekture, Hotela Lone u Rovinju, splitske Rive, sportskog i javnog centra Zamet u Rijeci.

Izložba je otvorena do 14. veljače, do kada će se održavati još mnoga tematska i stručna vodstva, prezentacije i radionice.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Hina


Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. LICEMJERJE BEZ GRANICA: Mislite to u svoja četiri zida, ne moramo svi znati da ste budala

  13.07.2021.

  Lana Bobić

  LICEMJERJE BEZ GRANICA: Mislite to u svoja četiri zida, ne moramo svi znati da ste budala

 2. PRŽENJE MOZGA: Utvare iz našeg sokaka

  05.07.2021.

  Dinko Gruhonjić

  PRŽENJE MOZGA: Utvare iz našeg sokaka

 3. MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Noć u gradu

  21.06.2021.

  Marko Pogačar

  MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Noć u gradu

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije