Zrakoplov na autocesti

14.03.2002.
Zrakoplov na autocesti
Jučer se nekih osamdesetak kilometara sjeverno od Londona dogodila zrakoplovna nesreća. Nakon što su mu pri slijetanju otkazale kočnice, privatni zrakoplov je izletio s piste i našao se na prometnoj autocesti, gdje se i zaustavio, srećom neudarivši niti jedan automobil.
Jučer je oko 13 sati na autocestu nedaleko od Cambridgeshirea, 80 kilometara sjeverno od Londona, prinudno sletio mali privatni zrakoplov, prilikom čega je poginula jedna osoba. Dvosjedni mlažnjak nije uspio dobro sletjeti na aerodrom Duxford, vjerojatno zbog neispravnih kočnica. Zrakoplov je izletio s piste i našao se na obližnjoj autocesti M11, gdje se u tom trenutku na svu sreću nije našao niti jedan automobil. Ta autocesta je inače jedna od prometnijih u Velikoj Britaniji.
U zrakoplovu su se nalazile dvije osobe, od kojih je jedna osoba smrtno stradala, dok je druga prošla samo s lakšim ozljedama. Još uvijek policija nije izvijestila da li je poginula osoba putnik ili pilot, u svakom slučaju nije stradao nitko od putnika na autocesti, koja je nakon nesreće radi uviđaja zatvorena u oba smjera. Potvrđeno je kako u nesreći nije sudjelovalo niti jedno drugo motorizirano vozilo.
Inače Duxford je poznat po svome muzeju zrakoplovstva u sklopu kojega možete vidjeti i fenomenalne aeromitinge. Muzej godišnje posjeti preko 400 000 ljubitelja zrakoplova. Među ostalim tamo možete vidjeti neke od junaka drugog svjetskog rata kao što je Hurricane ili Spitfire kako lete britanskim nebom. Za vrijeme drugog svjetskog rata Duxford je bio jedna od najznačajnijih aviobaza RAF-a.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. KORONA, PRVI KRUG: Što ako egoizam postane dominantno moralno načelo?

  28.05.2020.

  Predrag Finci

  KORONA, PRVI KRUG: Što ako egoizam postane dominantno moralno načelo?

 2. BURE BARUTA: Kad nisu cvjetale maline

  14.05.2020.

  Ahmed Burić

  BURE BARUTA: Kad nisu cvjetale maline

 3. GRAĐANIN U SAMOIZOLACIJI: Od terorista do ovce

  13.05.2020.

  Nataša Škaričić

  GRAĐANIN U SAMOIZOLACIJI: Od terorista do ovce

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije