Zgodan natječaj ...

14.03.2002.
Zgodan natječaj ...
Ukoliko ste mlad, perspektivan novinar ili novinarka, ovo je zbilja prava vijest za vas. Svi željni uspjeha za koji znamo da se postiže samo uz veliku dozu rada i truda, znajte da je hrvatska redakcija radio BBC-a raspisala natječaj za mlade radijske novinare.
BBC je jedna od najvećih medijskih kuća na svijetu. Na BBC-jevom radiju hrvatska redakcija počinje s radom odmah nakon što je Hrvatska raskrstila s Jugoslavijom, dakle 1991. godine. Oko deset godina kasnije, Dana 7. svibnja 2001.g ova ista hrvatska redakcija BBC-a, koju sačinjava šest novinara, po prvi puta je započela s emitiranjem informativnog radijskog programa iz zagrebačkog studija. Upravo povodom ove obljetnice odlučili su raspisati natječaj nazvan "Mladi radijski novinar 2002.". Nagrade će se dodjeljivati u dvije kategorije. Prva se odnosi na profesionalne novinare mlađe od 26 godina, dok u drugu kategoriju upadaju one iz ostalih branši, a u tom su biznisu, što obuhvaća i studente između 18 i 22 godine. Hm, pa gdje će naći te mlade, silne ljude koji u Hrvatskoj imaju pregršt posla?
No, ukoliko ih nađu, oni malobrojni će se morati raspisati o jednoj od dvije zadane teme (smrdi na hrvatski iz srednje škole! op. a.), a te su: "Što će konkretno Hrvatska dobiti ili izgubiti priključivanjem EU" i "Neistražena Hrvatska". Ova druga tema je zamišljena kao slobodna tema pri čemu bi se kandidat odlučio za neku temu za koju smatra da nije dovoljno zastupljena u elektronskim medijima. Zanimljiv odabir.
Sve će završiti za nekih pola godine u Zagrebu kada će se sve zahuktati raspravom, na opet zadanu temu, ovaj put riječ je o "Budućnost radijskog novinarstva u Hrvatskoj", nakon čega će biti poznati pobjednici koji će uživati u svojim nagradicama. Ukoliko vas je ovaj natječaj zainteresirao, svoje radove možete poslati na adresu Perkovčeva 2/III, 10 000 Zagreb s naznakom za BBC (he, he). Rok prijave je 24. rujan ove godine.
Opširnije o radu popularnog Croatian Sectiona možete pogledati ovdje, a sve što nisam spomenuo u svezi s natječajem, pronađite ovdje.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

  2. POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

    09.04.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

  3. SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

    02.04.2024.

    Bojan Tončić

    SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije