Za svaki slučaj

14.03.2002.
Za svaki slučaj
Danas je došlo do pomutnje u zgradi u kojoj se nalazi i hrvatski kamen, naravno kao građevni materijal. Naime, u rezidenciji američkog predsjednika Busha, Bijeloj kući sprovedena je evakuacija u trenutku kada joj se približio neidentificirani avion. U desetak minuta cijela prijetnja je otklonjena tako što su dva aviona F-16, zalutalog pilota otpratili na najbliži aerodrom.
Neidentificirani avion koji je nakratko ugrozio sigurnost američke Bijele kuće, bio je mali sportski aviončić, tipa "Cessna" koji se uglavnom koristi za podučavanje budućih pilota, kao i za panoramske letove. Taj jednomotorac ušao je u zabranjeni zračni prostor nekoliko milja od Bijele kuće. Cessna je letjela na visini od 10 500 stopa, a minimalna visina letenja za to područje je 18 000 stopa. Čim je avion zamijećen proglašena je evakuacija predsjedničke rezidencije, pa je osoblje evakuirano od strane američke tajne službe. Ljudi u crnim odjelima trčali su zgradom izgovarajući filmski tekst: "Izlazite, izlazite, svi izlazite! Tajna služba zapovijeda svima da napuste zgradu!". Slična evakuacija dogodila se i 11. rujna prošle godine kada su putnički zrakoplovi srušili blizance WTC-a. No, ovaj put ozbiljne prijetnje nije bilo, pa je sve skupa trajalo tek nekih desetak minuta koliko je trebalo da Cessna sleti na aerodrom u Richmondu, gradu 160 kilometara udaljenom od Washingtona. Utvrđeno je kako se isprepadani pilot jednostavno zagubio. Zasigurno mu nije bilo ugodno kada su do njega doletjela dva nabrijana vojna aviona F-16. Za vrijeme evakuacije Bush je ostao u Bijeloj kući te nije bio evakuiran u sklonište, barem tako kažu.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Rovinj je danas povampiren prostor koji žudi samo za novcem

  11.09.2020.

  Tatjana Gromača

  DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Rovinj je danas povampiren prostor koji žudi samo za novcem

 2. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Tko nam to dolazi poslije Bandića

  05.09.2020.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Tko nam to dolazi poslije Bandića

 3. BURE BARUTA: Oprostite, gdje je ovdje Olovo?

  24.08.2020.

  Ahmed Burić

  BURE BARUTA: Oprostite, gdje je ovdje Olovo?

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije