VIDEO I FOTO DANA

Kako je Kolinda Grabar Kitarović „osvojila“ Donalda Trumpa

ritn by: I.F. | 25.05.2017.
VIDEO I FOTO DANA: Kako je Kolinda Grabar Kitarović „osvojila“ Donalda Trumpa
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sudjelovala je na summitu NATO-a u Bruxellesu, gdje se raspravljalo o podjeli odgovornosti i troškova obrane te o uključenju NATO-a u borbu protiv terorizma. Po završetku summita pohvalila se kako je imala priliku razgovarati s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom. Kako je izgledalo njeno probijanje do prvog čovjeka SAD-a svjedoči snimka koju je objavila Nova TV, gdje se vidi kako se predsjednica gura da bi došla do cilja, O opčinjenosti hrvatske predsjednice govori i njena sljedeća izjava, koja bi se prije mogla pripisati nekoj oduševljenoj tinejdžerici koja traži autogram od svog idola, nego ozbiljnoj političarki: „Iznenadila sam se koliko je razgovarao sa svima, uključujući i sa mnom. Uglavnom, bio je vrlo opušten, ležeran i ljubazan prema svima, čak se malo i šalio“. Fotografije svjetskih servisa još će dugo biti predmet sprdnje, ne samo u Hrvatskoj.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sudjelovala je na summitu NATO-a u Bruxellesu, gdje se raspravljalo o podjeli odgovornosti i troškova obrane te o uključenju NATO-a u borbu protiv terorizma. Po završetku summita pohvalila se kako je imala priliku razgovarati s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Kolinda Grabar Kitarović Donald Trump
Protokol je bio nemilosrdan prema hrvatskoj predsjednici (FOTO: Hina)

„Razgovarala sam i s predsjednikom Trumpom i pozvala ga u posjet Hrvatskoj“, svečano je obznanila Grabar Kitarović, a o njenoj opsjednutosti američkim predsjednikom najbolje govori snimka koju je objavila Nova TV. Na snimci, vrlo neugodnoj po predsjednicu, vidi se kako se Grabar Kitarović uporno pokušava približiti Trumpu.

Prvo je snimljena prilikom šetnje svih čelnika država sudionica summita, gdje je prema protokolu bila raspoređena daleko od Trumpa, ali kada su se zaustavili, hrvatska predsjednica krenula je u akciju. Odjednom se stvorila iza Amerikanca, a kada je njemačka kancelarka Angela Merkel otišla za govornicu, Grabar Kitarović se skroz primakla cilju i došla do prvog reda, gdje se nije odvajala od Trumpa. Na koncu je i tijekom razgledavanja nespretno požurila do njega, a kamere nisu zabilježile kontakt prilikom kojeg je Trumpa uspjela pozvati da posjeti Hrvatsku. 

Kolinda Grabar Kitarović Donald Trump
Uspješno probijanje vojnika Grabar Kitarović (FOTO: Hina)

O opčinjenosti hrvatske predsjednice govori i njena sljedeća izjava, koja bi se prije mogla pripisati nekoj oduševljenoj tinejdžerici koja traži autogram od svog idola, nego ozbiljnoj političarki: „Iznenadila sam se koliko je razgovarao sa svima, uključujući i sa mnom. Uglavnom, bio je vrlo opušten, ležeran i ljubazan prema svima, čak se malo i šalio“. Fotografije svjetskih servisa još će dugo biti predmet sprdnje, ne samo u Hrvatskoj.

Kolinda Grabar Kitarović Donald Trump
Ponosno dostignuće hrvatske predsjednice (FOTO: Hina)

Da ovakvi potezi Grabar Kitarović nisu strani najbolje govori i „slučaj Pence“, iz veljače ove godine. Tada je predsjednica objavila da se tijekom boravka u njemačkom Münchenu srela s američkim potpredsjednikom, Mikeom Penceom te da su izmijenili „nekoliko rečenica“, ali „vrlo srdačnih i konstruktivnih rečenica“ i dogovorili o daljnjoj suradnji.

MODERNI TEATAR KOLINDE GRABAR KITAROVIĆ: Prva labudica ili diktatorica?

NATAŠA ŠKARIČIĆ: „Ako netko može dodatno osramotiti ovu zemlju, onda je to Kolinda Grabar Kitarović“

I TO JE MOGUĆE: Kako je Kolinda Grabar-Kitarović ostvarila fantastičnu političku karijeru

I kad je javnost pomislila kako se radilo o ozbiljnom razgovoru procurila je snimka njenog „susreta s Penceom“. Naime, radilo se o cijelih osam sekundi. Grabar Kitarović američkog je potpredsjednika pričekala među fotoreporterima i uspjela se rukovati s njim. 

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Hina

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. PRŽENJE MOZGA: Za kim zvono zvoni? Za Srbijom!

  16.04.2019.

  Dinko Gruhonjić

  PRŽENJE MOZGA: Za kim zvono zvoni? Za Srbijom!

 2. PARANOJA MARKA TOMAŠA: Ne opraštaj nam Bože!

  04.04.2019.

  Marko Tomaš

  PARANOJA MARKA TOMAŠA: Ne opraštaj nam Bože!

 3. OTETO IZ TMINE: Srpsko samoobmanjivanje o kolektivnoj nevinosti u klanju

  29.03.2019.

  Bojan Tončić

  OTETO IZ TMINE: Srpsko samoobmanjivanje o kolektivnoj nevinosti u klanju

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije