TO RADIO! Radio Studentu u sedam dana slušatelji skupili novac za novi odašiljač

ritn by: I.F. | 13.11.2017.
TO RADIO! Radio Studentu u sedam dana slušatelji skupili novac za novi odašiljač
"Ako ispunimo i ovaj cilj, za narednih 5.000 dolara uspjet ćemo nabaviti opremu za proizvodnju programa, koja je na radiju izložena najčešćoj upotrebi – poput slušalica, mikrofona, diktafona, računala i servera. To znači da će Radio Student biti bolji i jasniji, da će web streaming biti brži, da ćemo imati još bolje jinglove, reportaže, emisije, priloge, a u konačnici – zvučni potpis Radio Studenta bit će još kvalitetniji", poručuju s Radio Studenta. Obećali su, također, da će biti brži, produktivniji te da će "svakim danom uspješnije ispisivati buduće stranice ove lijepe priče naše radijske postaje". Što se nas tiče, neka ne ostanu kod dobre glazbe. Vrijeme je i za dobar informativni program, jer u posve komercijaliziranom i trivijaliziranom medijskom prostoru, Hrvatska jedva da ima radio postaju koja slušateljima nudi nešto drugo od onog što im uz hinjeno veselje serviraju voditelji i voditeljice komercijalnih radio postaja i državnog radija.

U samo šest dana zagrebački Radio Student uspio je crowdfunding kampanjom prikupiti šezdeset tisuća kuna za novi odašiljač.

Kampanja "Nek' se daleko čuje" u potpunosti je uspjela. Dakako, kampanja se nastavlja i traje još 22 dana, a ostatak prikupljenog novca bit će utrošen na unaprjeđivanje opreme i šestomjesečnu plaću za jednog zaposlenika.

"Kada smo pokretali kampanju, bili smo prilično skeptični, jer 10.000 američkih dolara nije mala svota novca, stoga nas je uistinu iznenadila ova ogromna podrška, koja je pokazala da osim angažiranih novinara i novinarki, imamo i nevjerojatno predane slušatelje i slušateljice", poručili su s Radio Studenta.

Mali i sve popularniji alternativni radio već u prvom danu kampanje uspio je doći do polovice željenog iznosa od 10.000 dolara. Za dosegnuti punu svotu trebalo im je manje od od tjedan dana.

"Time ohrabreni, odlučili smo proširiti naše ciljeve i pokušati osim tehničke, podići i organizacijsku razinu našeg radija. Ne znamo jeste li znali, ali donedavno je naša organizacijska struktura brojala samo jednu stalno zaposlenu osobu – glavnog urednika. Radio s jednim zaposlenim i 147 volontera zaista je jedinstvena pojava u medijskom prostoru, jer iako program uglavnom počiva na radu volontera, netko sve to treba organizirati i obavljati kontinuirano, neovisno o konstantnoj fluktuaciji studenata-volontera", objašnjavaju s Radio Studenta.

Sada bi željeli zaposliti još jednog multimedijalnog specijalista, barem na pola godine.

"Ako ispunimo i ovaj cilj, za narednih 5.000 dolara uspjet ćemo nabaviti opremu za proizvodnju programa, koja je na radiju izložena najčešćoj upotrebi – poput slušalica, mikrofona, diktafona, računala i servera. To znači da će Radio Student biti bolji i jasniji, da će web streaming biti brži, da ćemo imati još bolje jinglove, reportaže, emisije, priloge, a u konačnici – zvučni potpis Radio Studenta bit će još kvalitetniji", poručuju s Radio Studenta.

Obećali su, također, da će biti brži, produktivniji te da će "svakim danom uspješnije ispisivati buduće stranice ove lijepe priče naše radijske postaje".

Što se nas tiče, neka ne ostanu kod dobre glazbe. Vrijeme je i za dobar informativni program, jer u posve komercijaliziranom i trivijaliziranom medijskom prostoru, Hrvatska jedva da ima radio postaju koja slušateljima nudi nešto drugo od onog što im uz hinjeno veselje serviraju voditelji i voditeljice komercijalnih radio postaja i državnog radija.

Pomozite Radio Studentu - ovdje.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube


Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

  2. POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

    09.04.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

  3. SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

    02.04.2024.

    Bojan Tončić

    SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije