Što je novoga?

14.03.2002.
Što je novoga?
Još jedan novi tjedan je iza nas, a s njim i anketa koja vas je pitala: Na TV-u uglavnom gledam ..... Pobjednik je očekivan, HRT, ali ne s onakvom uvjerljivom pobjedom kakvu su mnogi očekivali. Nova anketa pozabavit će se pitanjem koje je "dušu dalo" za ovakve anonimne ankete. Dakle pogledajte desno i glasajte!

Je li išta novog osim ljeta, ili je to možda već staro? Naša redakcija je još uvijek uglavnom na moru, tako da su svi dobronamjerni posjetioci ove stranice malo zakinuti u pogledu sadržaja, ukoliko se to uopće može tako nazvati. Moramo napomenuti i kako su neki posjetioci naišli na rupe u radu servera, tako da se stranica u par navrata u jutarnjim satima nije mogla otvoriti. Naravno greška nije naša.
Gledao se televizor prošli tjedan i to kako naša anketa pokazuje 43 % HRT i 27 % Nova. Postotak onih koji nedostaju, njih 30 % nije gledalo niti HRT niti Novu. Ukoliko ova anketa može biti pokazatelj nekog realnog stanja, onda padaju u vodu svi oni novinski natpisi u kojima su odgovorni na HRT-u tvrdili kako je gledanost Nove u odnosu na HRT, poprilično mala. Čini se kako je Nova u vrlo kratkom razdoblju uspjela oteti državnoj televiziji veliki broj gledatelja, ali ipak zaslužuje ogromni minus zbog iritantno čestih prekida za reklame.
Ovih dana u opustjelom gradu primjećujem kako su se ljudi malo oslobodili, pa na svakom koraku možete osjetiti miris ili smrad marihuane. Tako naša ovotjedna anketa za zadatak ima utvrditi koliko vas je probalo već spomenutu konoplju.
U najavama smo također skromni pa vam ovom prigodoma najavljujemo novi dizajn enciklopedije, koji će se do kraja tjedna pokazati u svom punom sjaju. Nadamo se da ćete biti zadovoljni što će eventualno izazvati i nekoga od vas da se uključi u rad. Od noviteta u tom novom dizajnu bit će uključene i neke mogućnosti kao što su vaši prijedlozi enciklopedija koje bi naravno sami objavljivali. Sve to uz poprilično naprednije pretraživanje.
Pohvala kao i obično nema, a pokuda možemo uputiti mali milijun, ali kome i zašto?

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. FILOZOFIJA I KORONA: Poslije će svi biti „pametni”

  23.10.2020.

  Predrag Finci

  FILOZOFIJA I KORONA: Poslije će svi biti „pametni”

 2. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Poruke podrške napadaču s Markovog trga trebaju nas ozbiljno zabrinuti

  13.10.2020.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Poruke podrške napadaču s Markovog trga trebaju nas ozbiljno zabrinuti

 3. LEKSIKON MARKA TOMAŠA: Bivši dječaci koji nisu imali prigodu odrasti

  01.10.2020.

  Marko Tomaš

  LEKSIKON MARKA TOMAŠA: Bivši dječaci koji nisu imali prigodu odrasti

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije