SKANDAL U ZAGREBU

S petogodišnjakom na dejt

ritn by: Mladen Barbarić | 11.12.2014.
SKANDAL U ZAGREBU: S petogodišnjakom na dejt
Ne hajući za skrivanje identiteta malodobnika, riskirajući da prekršimo barem jedan zakon i nekoliko propisa, predstaviti ćemo vam jednog neodoljivog petogodišnjaka. Postoje naime veće društvene vrijednosti od legislative te vas pozivamo, štoviše, apeliramo, da vidite tog klinca posve razgolićenog. Da s njim odete na dejt makar i na slijepo, ako treba i u Džamiju, pogledate kakvu dobru predstavu, podružite se ugodno i besplatno. Uostalom, i blagdani su blizu, možete zajedno s pola para japanki napraviti i kakav prigodni novogodišnji ili, zašto ne, božićni poklon.

Dakako, pogodili ste kako je riječ o petom artOmatu koji će se od petka u sljedećih devet dana održati u Meštrovićevom paviljonu. Do sada ste već imali prilike upoznati se s ovim festivalom koji umjetnost i dizajn približava svakodnevnom životu, a ove godine organizatori obećavaju napraviti još koji korak dalje.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika odabralo je i okupilo 75 plesača, slikara, dizajnera, uličnih svirača, gutača vatre i dosade, jednom riječju - umjetnika.


Čak 75 plesača, slikara, dizajnera, uličnih svirača, gutača vatre i dosade, jednom riječju - umjetnika (FOTO: artOmat)

Posve netipično za aktualna vremena, pristup artOmatu je besplatan svakim danom od podne do osam sati navečer kada umjetnici, izlagači, edukatori, igračke i sva ostala velika i mala djeca odlaze na odmor da bi se pripremili za sljedeći radni dan.

Htjeli bismo vas posebno upozoriti na gostovanje Kazališta slijepih i slabovidnih Novi Život koje će u utorak predstaviti projekt Od iluzije do inkluzije ne bi li nas uključili u svoj svijet. Ukoliko u blizini imate kakvog mališana možete si predbilježiti sljedeću subotu i fino s njim posjetiti 2. Maraton kratkometražnih filmova na kojem možete zajedno uživati u seriji filmova o uvaženom profesoru Baltazaru.


artOmat je pravi salon primijenjene umjetnosti i dizajna (FOTO: artOmat)

Iz dalekog Japana na artOmat će doći i Akiko Sato koja će predstaviti Grad od kartona i ljubavi, a koji će ostvariti zajedno s posjetiteljima. Osim kartona i ljubavi bit će tu i edukativnih radionica na kojima se mogu izraditi i unikatni blagdanski pokloni kakvih nećete naći ni u novootvorenom megadućanu koji nećemo reklamirati.

Iako brzinski dejtovi rijetko završavaju hepi endom s mnogo unuka, možete se pridružiti i umjetnici Martini Miholić koja će organizirati spojeve na brzinu. U skladu s temom, prigodno ćete se moći upoznavati s umjetnicima i pitati ih što ste uvijek htjeli znati tijekom Artist speed datinga.

Dakako, artOmat će biti i pravi salon primijenjene umjetnosti i dizajna na kojem ćete moći naći originalne umjetnine bez uplitanja švercera, prekupaca i krijumčara. Sve počinje u petak u 19 sati u Džamiji uz DJ Itcha iliti, kako ga majka zove, Svrbeža.

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: artOmat

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. PRŽENJE MOZGA: Novi Sad – ružan kao radikal

  15.10.2018.

  Dinko Gruhonjić

  PRŽENJE MOZGA: Novi Sad – ružan kao radikal

 2. BURE BARUTA: Sretne vam još četiri godine ovoga

  09.10.2018.

  Ahmed Burić

  BURE BARUTA: Sretne vam još četiri godine ovoga

 3. UZ POLEMIKE O PROPALOJ DRŽAVI HRVATSKOJ: Pacijent je stabilno mrtav

  02.10.2018.

  Nataša Škaričić

  UZ POLEMIKE O PROPALOJ DRŽAVI HRVATSKOJ: Pacijent je stabilno mrtav

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije