Šest poginulih u pljački banke

14.03.2002.
Šest poginulih u pljački banke
U Mađarskoj se jučer dogodila nezapamćena pljačka banke u kojoj su drski razbojnici ubili šest osoba bez ikakvoga upozorenja. Cijela sjeverozapadna Mađarska je preplavljena policijom koja provjerava sve sumnjivce. Svota s kojom su pobjegli nije poznata, ali izgleda da su poznati sami pljačkaši, za koje se iskreno nadam da će pasti u nemilosrdne ruke pravde.
Jučer je u Mađarskoj prilikom pljačke banke poginulo šest osoba, dok se tri osobe nalaze u kritičnom stanju. Pljačkaši su upali u austrijsku "Erste bank" u gradiću s 15 000 stanovnika, Moru, 70 kilometara udaljenom od Budimpešte. Bez ikakvoga upozorenja odmah su otvorili vatru na sve prisutne. Kako je banka još uvijek bila otvorena, među stradalim se našlo osoblje banke, mušterije te jedan zaposleni zaštitar. Za sada je nepoznato koliko novaca su uspjeli odnijeti, ali nadamo se da će im to biti posljednji.
Policija je u potrazi za dvojicom pljačkaša ili bolje rečeno ubojica, između 20 i 25 godina. Bijeg s mjesta zločina započeli su trčeći da bi ga kasnije nastavili s automobilom. Svi granični prijelazi su podvrgnuti pojačanoj kontroli, na cestama su postavljeni policijski punktovi, a u potragu su uključeni i helikopteri. Donositeljima informacija koje bi pomogle u hvatanju glavnih aktera ovog nezapamćenog događaja, policija je ponudila 10 milijuna forinti, što je nešto više od 35 000 eura. Za sada sumnja pada na Roberta Farkasa (25) iz Budimpešte i Szilarda Horvatha (28) iz Nagykanizsa. Obojica su već tražena zbog nekoliko drugih pljačkačkih pothvata.
Mađarska javnost nikada do sada nije bila svjedokom ovakvog događaja. U svim dosadašnjim pljačkama mađarskih banaka unatrag 25 godina poginulo su samo tri osobe. Prošli slučaj koji je također zgrozio tamošnju javnost je bombaški napad u središtu Budimpešte, 1998. godine kada je od posljedica eksplozije poginulo četvero ljudi.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. FILOZOFIJA I KORONA: Poslije će svi biti „pametni”

  23.10.2020.

  Predrag Finci

  FILOZOFIJA I KORONA: Poslije će svi biti „pametni”

 2. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Poruke podrške napadaču s Markovog trga trebaju nas ozbiljno zabrinuti

  13.10.2020.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Poruke podrške napadaču s Markovog trga trebaju nas ozbiljno zabrinuti

 3. LEKSIKON MARKA TOMAŠA: Bivši dječaci koji nisu imali prigodu odrasti

  01.10.2020.

  Marko Tomaš

  LEKSIKON MARKA TOMAŠA: Bivši dječaci koji nisu imali prigodu odrasti

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije