S 'Volonterima' u KSET i Vijetnam

01.12.2005.
S 'Volonterima' u KSET i Vijetnam
Kao što rijetki među nama znaju 5. prosinac Međunarodni je dan volontera, koji će zagrebački Volonterski centar znati proslaviti na pravi način - feštom na kojoj će se ulaz plaćati slatkišima i igračkama, a koje će za Svetog Nikolu biti proslijeđene romskom vrtiću u Čakovcu. Osim toga tu je i nekoliko atraktivnih kampova koje bi pravi volonter mog(r)ao pamtiti cijeloga života, kao što je pripremanje hrane siromašnim bolesnicima u Vijetnamu

Za Međunarodni dan volontera zagrebački Volonterski centar odlučio je organizirati proslavu, koja će pored slavlja sadržavati i humanitarnu akciju. Naime, 'hepening' će se odvijati u KSET-u gdje za ulaz neće biti potrebni kunići, već će vam upad zagarantirati porcija slatkiša ili igračaka. Dakle, bilo da je riječ o čokoladama, bombonima, keksima ili plišanim životinjama i autićima, upad u KSET vam je zajamčen, a sve prikupljeno volonteri će dan kasnije odnijeti u romski vrtić u Čakovcu kako bi i tamošnjim klincima pokazali da Sveti Nikola misli i na njih.
 
Program u spomenutom zagrebačkom kultnom klubu počinje u 19 sati, i to predstavljanjem nekoliko mladih udruga, među kojima su Romi za Rome Hrvatske, Udruga za razvoj kreativnog življenja K-Zona, Velika sestra Veliki brat, kao i Volonterski centar Zagreb. Zbivanje se nastavlja "Feštom balkanikom", odnosno nastupom DJ Sere koji će se po prvi puta pojaviti u KSET-u.

Za kraj evo i nekoliko pravih prilika za istinske volontere:


Indonezija kampovi 2006.

Kampovi u Indoneziji za sezonu 2006. su već on-line na stranicama VCZ-a, pa slobodno provirite u bazu, izaberite zemlju Indonezija, kliknite go i već ste na pola puta do egzotike. 


Zimski kamp u Vijetnamu
31.12.2005.-14.01.2006.

Volonteri će na kampu zajedno s redovnicima pripremati hranu za siromašne bolesnike u bolnici u Hanoiu. Kamp za sve koje je oduvijek zanimalo kako izgleda zima u Vijetnamu. 


Međunarodni jezični kamp "Sodrujestvo"
30.01.-09.02.2006., Cheboxary, Russia

Novi zimski kamp u Rusiji, za više informacija pogledajte u bazi kampova o čemu se radi. Ala šta su Rusi radišni ove zime!


Novogodišnji kamp u Rusiji

Novogodišnji kamp u Rusiji je objavljen u našoj najdražoj bazi. Pa ga potražite pod imenom Operation (Action) "Happy New Year!". Opis kampa je poduži, ali isplati se pročitati ... Za ljubitelje votke specijalno! 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. TAPKANJE U MJESTU: Srebrenica i neki beskrajno fini ljudi

    11.05.2024.

    Brano Mandić

    TAPKANJE U MJESTU: Srebrenica i neki beskrajno fini ljudi

  2. POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

    04.05.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

  3. MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

    26.04.2024.

    Marko Pogačar

    MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije