RUNDEK CARGO TRIO – IMA IH

Kako smo ustajali protiv vlasti

ritn by: V.J. | 17.08.2015.
RUNDEK CARGO TRIO – IMA IH: Kako smo ustajali protiv vlasti
S ponosom predstavljamo neslužbeni spot za pjesmu "Ima ih", Rundek Cargo Tria, napisanu u Sarajevu između 7. i 9. veljače prošle godine, a za koji je i Lupiga dala svoj skroman doprinos. Pjesma "Ima ih", naime, nastala je tokom prošlogodišnjih februarskih tonskih proba na sceni Sarajevskog ratnog teatra kao odgovor Rundek Cargo Tria na istovremene proteste koji su se dešavali u Sarajevu. Radi se ujedno i o pjesmi sa novog albuma "Mostovi", koju publika, prema koncertnom iskustvu Rundeka i njegove glabene družine, u zadnjih godinu dana pjeva najglasnije. Neslužbeni je video za pjesmu "Ima ih" okupio uvažene fotografe iz regije koji su dali autorska prava na fotografije koje prikazuju odgovore društva na različite problema sistema u kojima žive. "Atmosferu na februarskim koncertima Rundek Cargo Tria još dugo ćemo pamtiti u nadi da će razloga za proteste na Balkanu biti sve manje", navode autori spota

S ponosom predstavljamo neslužbeni spot za pjesmu "Ima ih", Rundek Cargo Tria, napisanu u Sarajevu između 7. i 9. veljače prošle godine, a za koji je i Lupiga dala svoj skroman doprinos. Pjesma "Ima ih", naime, nastala je tokom prošlogodišnjih februarskih tonskih proba na sceni Sarajevskog ratnog teatra kao odgovor Rundek Cargo Tria na istovremene proteste koji su se dešavali u Sarajevu. Radi se ujedno i o pjesmi sa novog albuma "Mostovi", koju publika, prema koncertnom iskustvu Rundeka i njegove glabene družine, u zadnjih godinu dana pjeva najglasnije.

Neslužbeni je video za pjesmu "Ima ih" okupio uvažene fotografe iz regije koji su dali autorska prava na fotografije koje prikazuju odgovore društva na različite problema sistema u kojima žive.  

"Atmosferu na februarskim koncertima Rundek Cargo Tria još dugo ćemo pamtiti u nadi da će razloga za proteste na Balkanu biti sve manje", navode autori spota uz podulju zahvalu svim prijateljicama i prijateljima koji su im slali materijale i sudjelovali u stvaranju "Ima ih": Darku Rundeku, Dušanu Vraniću, Isabel, Milomiru Kovačeviću Strašnom, Veliji Hasanbegoviću,  Jimu Marshallu, Vanču Džambovskom, Almiru Panjeti, Vanji Čerimagić, Lupiga.Com-u, Zoranu Ivančiću, Dnevnom Avazu, Mreži antifašistkinja Zagreba, Davoru Sekuliću, Sabini Šabić, Enesu Zlataru, Renatu Foderu te Lamiji Šabić. Napomenimo i da Rundek Cargo Trio, nakon Mostara, nastavlja svoju turneju po gradovima BiH nastupom u Sarajevu 19. kolovoza.

Lupiga.Com

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. SDP-OVA NEVOLJA: Zlatko Komadina, politička antiličnost godine

  27.12.2018.

  Ivica Đikić

  SDP-OVA NEVOLJA: Zlatko Komadina, politička antiličnost godine

 2. PARANOJA MARKA TOMAŠA: Prevareni smo

  26.12.2018.

  Marko Tomaš

  PARANOJA MARKA TOMAŠA: Prevareni smo

 3. PROFESORSKI MEMENTO: Neprikladno vrijeme

  04.12.2018.

  Razrednik Divljak

  PROFESORSKI MEMENTO: Neprikladno vrijeme

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije