PSI DOBRODOŠLI

Zagreb dobio svoj prvi „dog friendly“ auto salon

ritn by: J.S. | 21.09.2015.
PSI DOBRODOŠLI: Zagreb dobio svoj prvi „dog friendly“ auto salon
Partneri u projektu tako su izvijestili da je kao prvi „dog friendly“ automobilski salon u Zagrebu, ali i cijeloj Hrvatskoj, odabran PSC Zagreb, koji je smješten na Slavonskoj aveniji.

Udruga Prijatelji životinja sudjelovala je pilot projekt u suradnji s njemačkim proizvođačem automobila, Opelom, učinivši jedan zagrebački auto salon prijateljskim za pse. Partneri u projektu tako su izvijestili da je kao prvi „dog friendly“ automobilski salon u Zagrebu, ali i cijeloj Hrvatskoj, odabran PSC Zagreb, koji je smješten na Slavonskoj aveniji.

Unutarnji i vanjski prostor salona je, kažu, planski redizajniran i opremljen kako bi se u potpunosti prilagodio potrebama pasa. Tako se od sada u salonu nalaze pseće poslastice, posude s vodom, igračke, ali i četke za njegu četveronožnih ljubimaca, a tu su i edukativne brošure sa savjetima kako biti odgovoran skrbnik životinje te kako se ophoditi i ispravno postupati prema kućnim ljubimcima. U Opelu kažu kako su ovim potezom pokazali potpunu brigu za svoje klijente, a kao kum prvog „dog friendly“ salona odabran je frontmen benda Vatra, Ivan Dečak

Luka Oman
"Ne ostavljate ljeti pse u vrućim automobilima" - Luka Oman (FOTO: Facebook/opel)

„Pohvaljujemo Opel zbog otvaranja dog friendly salona i uključivanja u edukaciju o važnosti pravilne skrbi za životinje i boljeg odnosa prema njima“, izjavio je predsjednik udruge Prijatelji životinja, Luka Oman, koji nije stao samo na pohvalama već je iskoristio priliku i kako bi upozorio sve one koji kućne ljubimce voze u automobilima. Naime, Oman je poručio kako tijekom vožnje treba voditi posebnu pozornost o kućnim ljubimcima

„Važno je misliti na njihovu sigurnost te manje pse i mačke prevoziti u transporterima na stražnjem sjedištu ili u boksovima. Psi koji nisu u transporterima trebaju biti vezani posebnim pojasom. Povremeno treba stati zbog nužde i vode, ali nije ih poželjno hraniti tijekom vožnje“, rekao je predsjednik udruge Prijatelji životinja. Dodao je i kako se životinje ljeti ne smiju ostavljati u vrućem automobilu, čak ni na nekoliko minuta, jer to može biti za njih kobno. Njegovim upozorenjima pridružio se i frontmen Vatre i otvorio još jednu, svakog ljeta važnu temu. 

Psi Opel
Psi dobrodošli (FOTO: Facebook/Opel)

„Nezamislivo mi je kako vlasnici životinja olako napuštaju svoje ljubimce kada odlaze na godišnje odmore. Zato pozdravljam svaku ideju koja podiže svijest građana o brizi za kućne ljubimce, kao što se to čini otvaranjem ovakve vrste salona“, rekao je Dečak.

„Kako bismo zaokružili našu uslugu odlučili smo i vlasnicima pasa omogućiti što ugodniji boravak u našim salonima uvodeći dog friendly zonu koja se sastoji od parka za pse u dvorištu i zone za kućne ljubimce u unutrašnjosti salona. Željeli smo stvoriti mjesto u potpunosti prilagođeno ljubimcima, te predvoditi trend i biti primjer drugima uz poruku da su životinje dobrodošle u Opelove salone pokazujući da podjednako brinemo o limenim, i o kućnim ljubimcima“, poručila je marketing menadžerica Opela Hrvatska, Marija Klaić, objasnivši kako se radi o pilot-projektu s tendencijom širenja i na ostale salone te tvrtke.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Facebook/Opel


Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Josipa Rimac je to radila u fušu

  03.06.2020.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Josipa Rimac je to radila u fušu

 2. DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Mala kritika škole za proizvodnju poslušnika

  01.06.2020.

  Tatjana Gromača

  DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Mala kritika škole za proizvodnju poslušnika

 3. KORONA, PRVI KRUG: Što ako egoizam postane dominantno moralno načelo?

  28.05.2020.

  Predrag Finci

  KORONA, PRVI KRUG: Što ako egoizam postane dominantno moralno načelo?

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije