Novi napad na Zid boli

23.12.2002.
Novi napad na Zid boli
Taman nakon što se smirila cijela halabuka oko neugodnog slučaja pijanih SFOR-ovaca i "Zida boli", dogodila se slična stvar. Bez obzira jesu li SFOR-ovci imali neke dublje namjere ili su napravili to što jesu zato jer su pijani idioti, očito je kako se njihov "posao" nekome svidio, pa je odlučio ponoviti isto - srušiti dio "Zida boli"
Točno prije dvanaest dana u jednu od najbolnijih hrvatskih točaka udario je SFOR, ili bolje rečeno četvorica pijanih pripadnika te mirovne, nazovimo, organizacije. Riječ je dakako o "Zidu boli" koji se od 1993. godine nalazi na raskrižju Selske ulice i najslavnije zagrebačke ulice, Ilice, i koji je s ponekim pićem previše u grlu maloumnika, izvukao onaj gori kraj. Dečki su napravili to što jesu i sve ostalo je bilo nepotrebno, i isprazna SFOR-ova obećanja kako će krivci biti kažnjeni, s druge strane i prikriveni pozivi hrvatske javnosti na linč, pa i mlake reakcije hrvatskih vlasti, sve je bilo nepotrebno, jer učinjeno je učinjeno i tu više nije bilo popravka. Bez obzira da li su se pijani SFOR-ovci namjerili na "Zid boli" zato što su pijana gamad puna snage ili iz nekih dubljih namjera, nekome se taj njihov čin svidio, pa je taj neki "genije" odlučio ponoviti istu stvar. Naime, zagrebačka policija izvjestila je prije nekoliko sati, kako je sinoć između 20 i 20, 30 sati, u doba kada prosječni Hrvat gleda "Milijunaša", jedna ili više nepoznatih osoba oštetila već načeti zid, i to tridesetak metara od glavnog ulaza u črnomerečku vojarnu, nazvanu vojarna "Vukovarskih branitelja". Policija je objavila kako je zid oštećen namjerno i to u dužini od otprilike dva metra, pri čemu je srušeno 35 cigli, od kojih je 8 razbijeno.
Ovaj slučaj samo će ubrzati već dogovoreno premještanje "Zida boli" iz Selske ulice, na zagrebački Mirogoj, što bi se trebalo dogoditi najkasnije do 26. rujna slijedeće godine kada bi zid trebao obilježiti svoj deseti rođendan. Pri preseljenju će pomoći Ministarstvo hrvatskih branitelja sa oko 700 000 kuna, te Grad Zagreb na čelu sa svojom gradonačelnicom, ili ako vam je draže, sa svojim zamjenikom gradonačelnice Milanom Bandićem.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

    26.04.2024.

    Marko Pogačar

    MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

  2. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

    09.04.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije