Ne lomite mi stadion

14.03.2002.
Ne lomite mi stadion
Sjećam se kad su me samo jednom u životu došli tražiti policajci. Tada su me u rano nedjeljno jutro probudila dva policijota, odmah me optuživši (pred vidno šokiranom mamom) da sam zapalio Dinamov stadion. Kako sam ja vjerni Dinamov navijač i nikada ne bih učinio nešto tako glupavo, ubrzo je dokazano da nisam ništa napravio i inspektor me pustio doma, jedino uz saznanje o mojim ocjenama u školi. No što sam vam mislio reći u svezi stadiona pročitajte...
Kako saznajemo od našeg studenta Marta
(podaci poznati redakciji), radnici "Industrogradnje" zaposleni na Dinamovom stadionu policiji su prijavili da je na gradilištu sjeverne tribine maksimirskog stadiona skupina vandala prošlog mjeseca porazbijala više vrata i izolacijskih stakala, počinivši štetu od 877 tisuća kuna.
Dinamov stadion, inače ponos Zagreba i Zagrepčana u više je navrata bio poligon za raznorazna rušenja, paljenja i građevinske eksperimenate. Prvo su navijači mrske "Crvene zvezde" iz Beograda predvođeni još mržim Arkanom 13. svibnja 1990. godine nenavikli na civilizacijske tekovine sjedenja potrgali sve stolice i ine djelove stadiona nasrtajući na nedužne navijače. Zatim su sami navijači Dinama zapalili stadion, točnije dio zapadne tribine kako bi izrazili revolt glede mjenjanja imena Dinamo u Hašiš Građanski. Canjugina administracija je na planu rušenja napravila najviše porušivši atletsku stazu, sjevernu tribinu i još dosta toga. Malo je gradila i onda ostavila stadion tako uz gomilu dugova i obećanja. Ova uprava sada obećaje novu atletsku stazu i konačno rješenje za stadion.
Ja osobno apeliram da se stadion što prije završi, da se nađu huligani koji su mu napravili štetu i da konačno počne služiti svojoj pravoj svrsi. Igranju nogometa.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

    28.03.2024.

    Srđan Puhalo

    IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

  2. VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

    18.03.2024.

    Predrag Finci

    VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

    05.03.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije