Najgora nogometna momčad na svijetu

14.03.2002.
Najgora nogometna momčad na svijetu
Dok se atmosfera za svjetsko prvenstvo polagano zagrijava, svi smo se manje-više odlučili za svoje favorite. Naravno Hrvatska, ali ako Hrvatska ispadne ili se ne daj Bože ne kvalificiraju za drugi krug, i tada treba navijati. Mnogi su se zapalili za najveće: Argentinu, Brazil, Italiju itd…No, oni su najjači i logično je da očekujemo od njih pobjede. U ovoj radosnoj novici naprotiv govorimo o najgoroj nogometnoj momčadi na svijetu. Američkoj Samoi.
U svojoj kratkoj nogometnoj povijesti ova momčad nije pobijedila niti jedanput. Ne samo da nisu pobijedili, nego zasigurno imaju uz najgori omjer pobjeda i poraza, i najgori omjer primljenih golova (jer zabili nisu niti jedan!). Zabilježili su poraze od 13:0 protiv Fiji-a, te poraz 18:0 od Tahitija. Finalno poniženje desilo se u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 11. travnja 2001. godine, kada im je australska izabrana vrsta stavila 31 gol i time povećala broj primljenih golova u mreži Samoe na gotovo nezamislivih 57-0.
Iako kritičari ove ekipe tvrde da se njihov napad sastoji od prelaska centra, izbornik momčadi Tony Langkilde tvrdi da Samoanci nisu najgori i da "unatoč tome što ljudi pričaju, oni će u narednih par godina dokazati da nisu najgora momčad", potvrđujući to čak i službenim papirima FIFE, koji kažu da se iza Samoe nalaze još Butan i Monsterrat, maleni otočić na Karibima kojeg je nedavno poharala vulkanska erupcija.
No, razloga za brigu nema, jer Američka Samoa je kažu polinezijski raj, sastavljen od šest malih otočića u južnom Pacifiku. Ima 199 km2 izgubljenih u koraljnim plažama i šumama koje zauzimaju 70% površine otoka. Eto, na kraju ispada da u raju ipak nogometa nema.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. FILOZOFIJA I KORONA: Poslije će svi biti „pametni”

  23.10.2020.

  Predrag Finci

  FILOZOFIJA I KORONA: Poslije će svi biti „pametni”

 2. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Poruke podrške napadaču s Markovog trga trebaju nas ozbiljno zabrinuti

  13.10.2020.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Poruke podrške napadaču s Markovog trga trebaju nas ozbiljno zabrinuti

 3. LEKSIKON MARKA TOMAŠA: Bivši dječaci koji nisu imali prigodu odrasti

  01.10.2020.

  Marko Tomaš

  LEKSIKON MARKA TOMAŠA: Bivši dječaci koji nisu imali prigodu odrasti

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije