MULAOMEROVIĆ REKAO ONO O ČEMU SVI ŠUTE

„Jebala vas ovakva publika“

ritn by: I. F. | 22.05.2016.
MULAOMEROVIĆ REKAO ONO O ČEMU SVI ŠUTE: „Jebala vas ovakva publika“
Ono što, recimo, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Darijo Srna, nikada javno nije rekao, sinoć je u Zadru kazao trener Cibone, Damir Mulaomerović i tako napokon prekinuo dva desetljeća gromke šutnje sportskih djelatnika kada se radi o „vatrenom navijanju“ i „fantastičnoj atmosferi na tribinama“. „Jebala vas ovakva publika“, glasno je rekao Mulaomerović nakon košarkaškog susreta Zadra i Cibone. „Vi ste novinari. Ako nitko od vas nije čuo 'Turčine, napuši se kurčine' i 'niger, niger' onda se vjerojatno ne bavite svojim poslom kako treba. Meni je ovo sramotno, ako vi ovo nazivate nekim navijanjem, meni je ovo katastrofa. Sto puta sam igrao i svaki puta se ponavlja ista priča. Ovo nema veze s pobjedom Zadra, ona je zaslužena, ali da ja na kraju na izlazu moram štititi igrače, to je sramota za vas“, rekao je na konferenciji Mulaomerović

Ono što, recimo, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Darijo Srna, nikada javno nije rekao, sinoć je u Zadru kazao trener Cibone, Damir Mulaomerović i tako napokon prekinuo dva desetljeća gromke šutnje sportskih djelatnika kada se radi o „vatrenom navijanju“ i „fantastičnoj atmosferi na tribinama“.

„Jebala vas ovakva publika“, glasno je rekao Mulaomerović. Povod je košarkaški susret Zadra i Cibone, druga utakmica doigravanja Lige za prvaka odigrana na Višnjiku. Pobjedu je odnio Zadar, ali na uobičajenoj novinskoj konferenciji održanoj nakon susreta to i nije bila tema.

„Vi ste novinari. Ako nitko od vas nije čuo 'Turčine, napuši se kurčine' i 'niger, niger' onda se vjerojatno ne bavite svojim poslom kako treba. Meni je ovo sramotno, ako vi ovo nazivate nekim navijanjem, meni je ovo katastrofa. Sto puta sam igrao i svaki puta se ponavlja ista priča. Ovo nema veze s pobjedom Zadra, ona je zaslužena, ali da ja na kraju na izlazu moram štititi igrače, to je sramota za vas“, rekao je na konferenciji Mulaomerović, rođeni Tuzlak kojeg pamtimo kao izvanrednog playmakera u dresu hrvatske košarkaške reprezentacije. Odlazeći s konferencije dobacio je i kako je to sramota za cijeli grad. Ovo „Turčine“, bilo je upućeno upravo njemu, a „niger“ jednom od njegovih košarkaša.

O koliko neobičnom istupu se radi, pokazuje činjenica da je ovakvo „navijanje“ na hrvatskim tribinama više pravilo nego izuzetak. Pogotovo je to slučaj na utakmicama hrvatske nogometne reprezentacije, čiji kapetan Darijo Srna nikada javno nije osudio takvo skandiranje, iako se s tribina nebrojeno puta skandiralo ovo na što je reagirao Mulaomerović - „… Turčine, napuši se kurčine“ ili „Ubij, ubij Srbina“ – dok su na terenu, i to u hrvatskom dresu, igrali nogometaši čiji su roditelji upravo ti „Turci“ i „Srbi“, koje se poziva na „pušenje“ ili se vapi za njihovim „ubijanjem. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Hina

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Oni koji odbijaju nositi maske

  12.03.2019.

  Tatjana Gromača

  DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Oni koji odbijaju nositi maske

 2. OTETO IZ TMINE: “Zauzeto Knin”

  26.02.2019.

  Bojan Tončić

  OTETO IZ TMINE: “Zauzeto Knin”

 3. EKSKLUZIVNO: SOA otkrila da je Deklaracija o Domovinskom ratu falsifikat!

  30.01.2019.

  Viktor Ivančić

  EKSKLUZIVNO: SOA otkrila da je Deklaracija o Domovinskom ratu falsifikat!

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije