Motorkom po svijetu

14.03.2002.
Motorkom po svijetu
Timbeeer!! Nalij malo benzina, potegni ručicu s užetom, dodaj malo gasa i peri. Neka vam se nasmije drvo koje ne možete slomiti. Ako pak kupujete motornu pilu preporučujemo još uvijek dobru staru Stihlovku, jest da je malo skuplja od ostalih, ali zato leži u ruci k'o metak u čelu. Kratka novica koja bi vas trebala podsjetiti na nakoliko anegdota i naslova vezanih uz motornu pilu

Motorne pile su visokozahtjevni strojevi za čiju se proizvodnju koristi izuzetno sofisticirana tehnologija te visoka norma kvalitete. Odlično uravnoteženje i mala težina glavne su odlike dobre motorke, a takva pila je namijenjena onima koji rade u šumama, parkovima, vrtovima i uopće za rad na višim pozicijama.
Mi međutim znamo da motornu pilu mnogi koriste kao osobnu zaštitu ili kao koncertni te filmski rekvizit. Tako ponovo popularni rapper Eminem u jednoj od epizoda serije "South Park", naoružan motornom pilom s kojom se pojavljivao i na koncertima, ubija Kennyja. Spot grupe Zadruga poznat je po tome što se pjevač zamalo izrezao u spotu kada mu je spao lanac sa Stihlovke i počeo parati zrak. Sjećamo se svakako i niza filmova o "Teksaškom masakru motornom pilom". Mnogi naslovi crne kronike predstavit će motorku kao sredstvo osobne zaštite koje ne bih dalje opisivao. Na Eurosportu možete lako naletiti na ekstremni sport u kojem se šumari natječu tko će ispiliti više kolutova debelog balvana. I tako od crtića do šumara, nije teško pronaći i prave zaljubljenike motornih pila koji svojim ljubimicama priređuju veće ceremonije. Tako su recimo u malom gradiću Tapawera na Novom Zelandu lokalni farmeri okruženi šumama priredili posebnu misu u slavu božjeg dara - motorki.
Velečasni je poredao pile po oltaru, odradio misu nakon koje je sve prisutne koji su sa sobom ponijeli ljubimice pozvao van na orkestar motorki.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

  2. POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

    09.04.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

  3. SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

    02.04.2024.

    Bojan Tončić

    SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije