Lady Di ostaje bez lubenica

21.08.2003.
Lady Di ostaje bez lubenica
Ovo je vijest za Dijanu Pribačić, popularnu Di - osobu iz svijeta filma, estrade i politike. Ako će mi netko zamjeriti zato što pišem vijest za svoju drugaricu, nju osobno, lično i personalno, neka ide u hurac. Oni koji mi neće zamjeriti što pišem vijest za Dijanu Pribačić neka kliknu na opširnije jer i sami će naći ponešto od onog što vole ili ne vole - ovisno o afinitetima.

Draga Dijana, evo da ti javim da od idućeg tjedna na tržištu nema lubenica. Još se sa sjetom sjećam sjetne zgode kad si pojela dvije lubenice od po osam kilograma, pa potom zamezila malo lubenice, te evo, presječe me po pola srca junačkog vijest da tvojeg omiljenog sezonskog povrća od idućeg tjedna na tržištu neće biti.
Znam da se kroz suze pitaš zašto je sezonsko povrće tako okrutno da dođe pa ode, ali to ti je tako s glavninom stvari u životu - dođu pa odu. A i život dođe pa ode, s izuzetkom jednog od onih života koje možeš naći u ruskoj fantastičnoj pripovijetci.
Elem, jebeš život, vratimo se lubenicama. Ergo oliti daklem, suša je osjetno umanjila urod lubenica pa možemo slobodno reći, hebi ga, da su pobrane sve lubenice uzduž i poprijeko lijepe nam naše.
Ti - Dijana Pribačić - znaš da lubenica pripada rodu bundeve, tikve oliti buće. Čak što više, lubenica je tikvina prva rođakinja, sestra od tetke. Lani se p(r)odavala za kunu po kilogramu, a danas je 200 do 300 posto skuplja, što će reći da se p(r)odaje za dvije do tri kune po kilogramu. Nema đabe ni kod stare babe, a lubenica je nekaj komplitli drugega.
Osim toga, rasprodan je i prinos mladog krumpira. Znam, pitaš se kakve veze imaju krumpir i lubenica. Kako kakve veze? Mladi krumpir je najbolji za sve vrste jela, a mlada lubenica najbolja je za sve vrste tijela.
Od krumpira je jeftiniji ili ima jednaku cijenu kilogram banana, a to je, moraš priznati (ne)utješna vijest. Utješna ako gledaš iz kuta banane, a neutješna iz kuta krumpira.
Alarmantno je visoka cijena luka, bresaka, rajčica i paprika, što je zgodno za spomenuti iako to nema puno zajedničkog s lubenicama.

P.S.  Ako lubenica ipak bude, ti Di sve zaboravi i čekaj vrijeme kad će ova nadasve nesretna vijest postati aktualna. 

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

    04.05.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

  2. MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

    26.04.2024.

    Marko Pogačar

    MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

  3. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije