KONFABULATOR

"Šaptač radnicima" u prepunom Lisinskom pokazao poslodavcima kako efikasno izdresirati radnika

ritn by: Ante Radić | 25.01.2014.
KONFABULATOR: "Šaptač radnicima" u prepunom Lisinskom pokazao poslodavcima kako efikasno izdresirati radnika
„Najčešća, a ujedno i najveća pogreška nekih poslodavaca je da svojim radnicima daju ljudska obilježja“, počeo je u prepunoj dvorani Vatroslav Lisniski svoje predavanje čuveni domaći stručnjak za radnička prava, "Šaptač radnicima". Na primjeru svog radnika koji je tijekom dvosatnog spektakla mirno sjedio kraj njegovih nogu i publiku povremeno zabavljao trikovima kao što je „gladan“, „mrtav“, „lezi“ i „noga“, pokazao je da izdresirati radnika i nije tako teško kao što se čini. U oduševljenoj publici, u kojoj su mnogi svoje radnike s brnjicama čvrsto držali na uzici, sjedio je i ministar rada Mirando Mrsić, ujedno i najzaslužniji za popularizaciju Šaptača radnicima.

„Iako poneki od njih djeluju umiljato i ponašaju se gotovo kao ljudi, morate napustiti takvo razmišljanje ako želite konkurentne i efikasne rezultate“, kazao je Šaptač radnicima i zaradio veliki pljesak na predavanju pod pokroviteljstvom Socijaldemokratske partije (SDP) i Hrvatske udruge poslodavaca (HUP).

Na primjeru svojeg radnika koji je tijekom dvosatnog spektakla mirno sjedio kraj njegovih nogu i publiku povremeno zabavljao trikovima kao što je „gladan“, „mrtav“, „lezi“ i „noga“, pokazao je da izdresirati radnika i nije tako teško kao što se čini.

Mirando Mrsić
Ministri su bili izuzetno zadovoljni prezentacijom (FOTO: Arhiva)

„Ne smijete ih nagrađivati jer ćete ih razmaziti i počet će razmišljati svojom glavom. Reagiraju samo na kaznu, a morate im dati tek toliko da ne uginu kako bi vam se mogli stalno vraćati“, podijelio je svoje tajne Šaptač radnicima. U publici, u kojoj su mnogi svoje radnike s brnjicama čvrsto držali na uzici, sjedio je i ministar rada Mirando Mrsić, ujedno i najzaslužniji za popularizaciju Šaptača radnicima.

„Kada sam vidio koja čuda radi s radnicima, zamolio sam ga da članovima Vlade predstavi svoje metode koje su oduševili sve ministre. Veći dio njegovih odgojnih mjera ukomponirali smo u Zakon o radu. Na početku je bilo malo otpora jer su rijetki socijaldemokrati pravili iste greške i davali radnicima ljudska obilježja, ali su na kraju i oni shvatili da im je razmišljanje zastarjelo i krivo pa novi Zakon radnike više ne smatra ljudima“, kazao je Mrsić fotografirajući se sa Šaptačem radnicima pred mnogobrojnim objektivima hrvatskih medija.

brnjica
Primjer uspješno discipliniranog radnika (FOTO: rentcaffe.com)

„Sjajno predavanje! Da sam prije upoznao ovog  prekrasnog čovjeka, ne bih podavio svojih 300 radnika“, kazao je u prolazu jedan od uglednijih poduzetnika dok je ministrica socijalne politike Milanka Opačić došla s korisnikom pomoći koji za 1.200 kuna mjesečno tvrdoglavo odbija rad za opće dobro.

„Još uvijek se otima na uzici i ne želi ići čistiti nuklearni reaktor u Fukushimi, ali mislim da će nam ovo vrijedno iskustvo pomoći da ispravimo ponašanje“, rekla je Opačić, dok je Šaptač radnicima njezinog ljubimca smirio prepoznatljivim siktanjem kojega često uspješno koristi pri radu s nediscipliniranim radnicima. Šaptač radnicima već uskoro svoju turneju nastavlja u susjednoj Srbiji

Lupiga.Com

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. BEZ ČAROBNIH RJEŠENJA: Svjedočimo ekstremnoj polarizaciji društva

  21.10.2021.

  Lana Bobić

  BEZ ČAROBNIH RJEŠENJA: Svjedočimo ekstremnoj polarizaciji društva

 2. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Nemojte misliti da vas se ne čita i ne prati

  20.10.2021.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Nemojte misliti da vas se ne čita i ne prati

 3. OSTAVKA JEDNOG KONCEPTA: Što Božinović još uvijek radi u ministarskoj fotelji?

  12.10.2021.

  Boris Pavelić

  OSTAVKA JEDNOG KONCEPTA: Što Božinović još uvijek radi u ministarskoj fotelji?

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije