KONFABULATOR

Milanović šokirao europske socijaliste priznanjem da nije socijalist – SDP mijenja ime?

ritn by: Ante Radić | 19.12.2013.
KONFABULATOR: Milanović šokirao europske socijaliste priznanjem da nije socijalist – SDP mijenja ime?
Hrvatski premijer, Zoran Milanović, šokirao je danas europske socijaliste koji su se okupili u Bruxellesu. Na sastanku Stranke europskih socijalista Milanović je izašao na govornicu i okupljenima u dirljivom govoru priznao kako on nije socijalist. „Honores mutant causa! Časti mijenjaju običaje! Ja sam, poštovane bivše kolege, liberal“ poručio je Milanović okupljenima nakon čega je u dvorani nastao potpuni muk, a europski socijalisti u nevjerici su pogledali jedan drugog. Odlazeći iz dvorane, javlja novinska agencija LINA, najavio je i kako će uskoro na stranačkom Glavnom odboru predložiti da Socijaldemokratska partija (SDP) promijeni ime u Nova liberalna snaga (NLS).

Premijer Zoran Milanović provest će dva dana u Bruxellesu. Pojavio se i na pripremnom sastanku Stranke europskih socijalista, a planirano je da nazoči i sastanku Europskog Vijeća. Već sam početak njegovog boravka u Bruxellesu bio je itekako zapažen.

„Poštovane bivše kolege, dugo sam vagao kako vam se danas obratiti i odlučio sam ostati na liniji političke korektnosti. Tjerali ste lisicu, istjerali ste King Konga! Kolege, ja jednostavno nisam socijalist i to nije galimatijas“, započeo je Milanović nakon čega je u dvorani nastao potpuni muk, a europski socijalisti u nevjerici su pogledali jedan drugog.

„Honores mutant causa! Časti mijenjaju običaje! Ja sam, bivše kolege, liberal. Iako sam toga svjestan već dulje vrijeme, zatomljivao sam svoju spoznaju i zbog toga sam se loše osjećao. Znam i da velika većina vas ovdje također niste nikakvi socijalisti i zato vas pozivam da napokon izađete iz ormara. Na istom smo brodu, on nije šupalj, ali oluja je“, nastavio je hrvatski premijer i uz glasan pljesak napustio pozornicu.

Zoran Milanović
Milanović na putu za Bruxelles (FOTO: NLS)

Novinska agencija LINA prenosi da je na izlasku iz dvorane Milanović novinarima najavio i kako bi uskoro na stranačkom Glavnom odboru mogao predložiti da Socijaldemokratska partija (SDP) promijeni ime u Nova liberalna snaga (NLS). Dodao je kako je takav prijedlog već podijelio s najbližim suradnicima koji su objeručke prihvatili ovu ideju. No, prema LINA-i, priznaje da postoje neke „nazadne snage“ u stranci koje nisu spremne na promjene ovakvog tipa i koje i dalje žele „tjerati šegu sa socijaldemokracijom“ i „sličnim glupostima“. Navodno se radi o takozvanom „trećem ešalonu“.

„Jasno mi je da je u politici komplicirano i neisplativo biti principijelan, ali neke stvari radimo iz uvjerenja, a ne iz političke koristi jer nje nema“, objasnio je na odlasku Milanović novinarima. Uskoro očekujemo i prve reakcije šefova svih hrvatskih parlamentarnih stranaka.

Lupiga.Com

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Azili za odbjegle

  18.07.2018.

  Tatjana Gromača

  DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Azili za odbjegle

 2. BURE BARUTA: Navijali smo za onu Hrvatsku kakva bi trebala biti

  12.07.2018.

  Ahmed Burić

  BURE BARUTA: Navijali smo za onu Hrvatsku kakva bi trebala biti

 3. PARANOJA MARKA TOMAŠA: Još uvijek nas sahranjuju

  11.07.2018.

  Marko Tomaš

  PARANOJA MARKA TOMAŠA: Još uvijek nas sahranjuju

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije