JURIČAN PUSTIO „TEASER“ NOVOG FILMA

„Udruženi adventski poduhvat“

ritn by: Lupiga.Com | 29.12.2019.
JURIČAN PUSTIO „TEASER“ NOVOG FILMA: „Udruženi adventski poduhvat“
Nakon zapaženog izleta u političke vode i predsjedničke kandidature Dario Juričan vratio se onome što mu ipak najbolje ide od ruke – radu na filmu. Kao što smo već na Lupigi u nekoliko navrata pisali, aktualni Juričanov projekt je film „Kumek“, velika oda posvećena liku i djelu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića čije je ime Juričan silno želio nositi. Za 15 milijuna kuna, Juričan je, priznao je to još odavno, spreman i ne objaviti film. „Kumek“ je dobrim dijelom već snimljen, jer na njemu Juričan radi još od 2016. godine, a ovih je dana svjetlo dana ugledao i prvi intro video, koji je objavljen na YouTubeu. Radi se o jednominutnim kadrovima opuštenog Milana Bandića i drugih Juričanovih aktera na zagrebačkom Zrinjevcu, sve usporeno i uz adekvatnu muzičku podlogu kojom je Juričan htio naglasiti bizarnost situacije.

Nakon zapaženog izleta u političke vode i predsjedničke kandidature Dario Juričan vratio se onome što mu ipak najbolje ide od ruke – radu na filmu. Kao što smo već na Lupigi u nekoliko navrata pisali, aktualni Juričanov projekt je film „Kumek“, velika oda posvećena liku i djelu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića čije je ime Juričan silno želio nositi. Za „Kumek“ je ovaj redatelj u svibnju pokrenuo crowdfunding kampanju i prikupio 38.000 kuna na platformi Indiegogo, što je poprilično manje od iznosa koji je želio prikupiti. Da kampanju pokrene sada sigurni smo kako bi rezultat bio daleko bolji.

IDE „KUMEK“: Promijenio ime u Milan Bandić i snima film o Milanu Bandiću

INTERVJU – REDATELJ „GAZDE“: „Godinu dana su nas ignorirali, a onda su se jučer sjetili da bi prikazali film“

POGLEDALI SMO NOVOG „GAZDU“: Film o bolnoj hrvatskoj tranziciji

DREAM TEAM: Juričan objavio popis potencijalnih savjetnika - od Sanadera i Mamića, do Todorića i Modrića

„Za iznos od 15 milijuna kuna spremni smo ne objaviti film. Tolika je cijena slobode, koju je platio odvjetnik Marijan Hanžeković da Bandić izađe na slobodu“, poručio je Juričan na prvi dan te crowdfunding kampanje i jasno naznačio kojim će smjerom ići njegov nastup u predsjedničkoj kampanji koja u tom trenutku nije bila ni na vidiku. 

„Kumek“ je dobrim dijelom već snimljen, jer na njemu Juričan radi još od 2016. godine, a ovih je dana svjetlo dana ugledao i prvi intro video, koji je objavljen na YouTubeu. Radi se o jednominutnim kadrovima opuštenog Milana Bandića i drugih Juričanovih aktera na zagrebačkom Zrinjevcu, sve usporeno i uz adekvatnu muzičku podlogu kojom je Juričan htio naglasiti bizarnost situacije

Ovako je to opisao sam Juričan: „Milan Bandić, Uskokova redovna mušterija, u slobodno vrijeme rezač etiketa, dolazi na otvaranje 'Ljeta na Zrinjevcu' kojeg organizira kralj zagrebačkog Adventa s najvećim brojem kućica - Denis Mohenski. Veza Mohenskog i Bandića je Bandićev vozač Zdravko Krajina. Krajina se privatno druži s Mohenskim, bio mu je između ostalog i na otvaranju vile u Novigradu. U slobodno vrijeme Krajina zarađuje sa svojom tvrtkom 'Eko sajam' rentanjem štandova na glavnom zagrebačkom Trgu. Krajina je dao na sudu, prema navodima Uskoka, kao svjedok u aferi 'Agram', u kojoj je Bandić prvooptuženi, lažni iskaz. Bandiću na rukoljub dolaze i Anita i Darko Tuček, ključni svjedoci u aferi 'Bundekfest'. Darko Tuček optužio je Bandićevog pajdu Zdenka Antunovića za uzimanje mita. Bandić je godinama opstruirao Tučeke da organiziraju festival na jezeru Bundek. Sve dok 2018. nije krenuo sudski proces – afera 'Bundekfest', onda im je došao i na otvaranje festivala. Tuček renta preko svoje tvrtke 'Fest' kućice kraljevima Adventa. Tuček je također viđen kako u ljeto 2019. silazi s mitskog kata iznad bistroa Deno od Denisa Mohenskog u kojem se održavaju po Zagreb ključni sastanci. Robert Ljutić neformalni je tjelohranitelj Milana Bandića; formalno je zaposlen u Uredu gradonačelnika - Protokolu. Ljutić je prvooptuženi u aferi 'Čokolada'. Svi ostali u toj aferi već su na Županijskom sudu priznali krivnju“.

Premijera „Kumeka“ trebala bi se održati ovog proljeća, a sam Juričan navodi kako će to biti u travnju u zagrebačkom kinu Europa, koje je već mjesecima zatvoreno i pitanje je kada će se i hoće li se uopće ikada otvoriti. Nakon premijere najavljeno je da će se film staviti u javno dostupnu domenu kako bi ga svi zainteresirani mogli pogledati. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Film Kumek/HRCIN

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Poruke podrške napadaču s Markovog trga trebaju nas ozbiljno zabrinuti

  13.10.2020.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Poruke podrške napadaču s Markovog trga trebaju nas ozbiljno zabrinuti

 2. LEKSIKON MARKA TOMAŠA: Bivši dječaci koji nisu imali prigodu odrasti

  01.10.2020.

  Marko Tomaš

  LEKSIKON MARKA TOMAŠA: Bivši dječaci koji nisu imali prigodu odrasti

 3. NON SERVIAM IGORA MANDIĆA: Liposukcija ruševina?

  24.09.2020.

  Igor Mandić

  NON SERVIAM IGORA MANDIĆA: Liposukcija ruševina?

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije