Ispričnice

14.03.2002.
Ispričnice
Vjerujem da mnogi od vas znaju kakve probleme je moglo uzrokovati kašnjenje na školsku nastavu, pogotovo ako se to događa već po neki trideseti put pa vam i prijeti nekoliko opomena i sličnih pedagoških mjera. Vrlo jednostavno riješenje kojim smo se u doba škole mogli poslužiti, ponudili su u SAD-u.
Poznato je da nakon doktorskih ispričnica po količini prometa, dolaze ispričnice od HŽ-a i ZET-a, ali kako bi se one dobile treba uložiti mnogo truda, čak iako su oni stvarni uzrok vašeg kašnjenja. Na žalost puno vremena će još trebati proći kako bi se te tvrtke povele za primjerom tvrke javnog prometa u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji. Naime, zbog kolapsa u prometu Pittsburgha, uzrokovanog radovima na tunelima i mostu Fort Pitt, državni Prometni odjel je ponudio gotovo riješenje problema kojeg su možda uzrokovali. Tako na stranici www.ependot.com postoje već spremni obrasci pomoću kojih vam se pruža mogućnost dokazivanja razloga vašeg kašnjenja. Ispunite obrazac, na brzinu slažete kako ste tim putem prolazili baš tada, kliknete print i imate ispričnicu spremnu za pokazivanje vašem šefu ili razrednici, a možda i djevojci kojoj kasnite ili škvadri na nogometu. Mogućnosti su nebrojene, pitanje je samo tko će ovo shvaćati ozbiljno, jer primarni zadatak ove ispričnice je simpatičan i simboličan način izražavanja žaljenja za probleme koji su prouzrokovani.
Molim one koji pročitaju ovu vijest da ne aludiraju na onoga tko ju je pisao, tvrdeći u komentarima na vijest, da bi baš njemu dobro došla ova ispričnica, jer cilj vijesti nije opravdavanje kašnjenja nego pokazivanje što se sve može uraditi samo jednim klikom. Usput koristim ovu priliku kako bih se ispričao svima onima kojima sam ikada zakasnio.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Poruke podrške napadaču s Markovog trga trebaju nas ozbiljno zabrinuti

  13.10.2020.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Poruke podrške napadaču s Markovog trga trebaju nas ozbiljno zabrinuti

 2. LEKSIKON MARKA TOMAŠA: Bivši dječaci koji nisu imali prigodu odrasti

  01.10.2020.

  Marko Tomaš

  LEKSIKON MARKA TOMAŠA: Bivši dječaci koji nisu imali prigodu odrasti

 3. NON SERVIAM IGORA MANDIĆA: Liposukcija ruševina?

  24.09.2020.

  Igor Mandić

  NON SERVIAM IGORA MANDIĆA: Liposukcija ruševina?

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije