HANA ĆURAK (SVE SU TO VJEŠTICE) PODRŽAVA LUPIGU

"Svi trebaju da podrže Lupigu!"

ritn by: Lupiga.Com | 19.01.2018.
HANA ĆURAK (SVE SU TO VJEŠTICE) PODRŽAVA LUPIGU: "Svi trebaju da podrže Lupigu!"
"Mislim da svi trebaju da podrže Lupigu", kaže Hana Ćurak, urednica web outleta Sve su to vještice u poruci podrške Lupiginoj crowdfunding kampanji. "Brujas" već godinama nasmijavaju jednako feministe i feministkinje Balkana, kao i šoviniste, koji naprosto, kad iz njih progovara zdrava bosanska žena, ne kontaju sprdnju glavne junakinje Simone de Beauvoir, kao ni njenih jaranica Virginije Woolf, Jovanke Broz, Lepe Brene, Anais Nin, Hannah Arendt ili Fride Kahlo. Tu su, dakako, i njihovi momci, drugovi komunisti Karl Marx i Friedric Engels, u ulogama očajnih kućanica, egzistencijalisti, poput Martina Heideggera, kojeg je u blagdansko vrijeme osobito zanimalo jel' ostalo šta ruske, a tu su i šovinisti, poput Milorada Dodika.

*** Lupiga je u crowdfunding kampanji. Možete joj pomoći i uplatom izravno na žiro-račun, putem opće uplatnice ili internetskog bankarstva. Podatke možete pronaći na ovom linku.

"Mislim da svi trebaju da podrže Lupigu", kaže Hana Ćurak, urednica web outleta Sve su to vještice u poruci podrške Lupiginoj crowdfunding kampanji. "Brujas" već godinama nasmijavaju jednako feministe i feministkinje Balkana, kao i šoviniste, koji naprosto, kad iz njih progovara zdrava bosanska žena, ne kontaju sprdnju glavne junakinje Simone de Beauvoir, kao ni njenih jaranica Virginije Woolf, Jovanke Broz, Lepe Brene, Anais Nin, Hannah Arendt ili Fride Kahlo.

Tu su, dakako, i njihovi momci, drugovi komunisti Karl Marx i Friedric Engels, u ulogama očajnih kućanica, egzistencijalisti, poput Martina Heideggera, kojeg je u blagdansko vrijeme osobito zanimalo jel' ostalo šta ruske, a tu su i šovinisti, poput Milorada Dodika.

S obzirom da je teško ukratko prepričati vještičji doprinos i minuli rad pa recimo da su povodom 99. godišnjice smrti velike Rose Luxemburg izbacile sjajan serijal, a najsvježiji dijalog upravo se vodi između jaranica Eve i Lilit, prvih biblijskih žena, od kojih je jedna posrnula jer je htjela biti ravnopravna s Adamom, a druga je ozloglašena zbog - znatiželje.

Živjele nam vještice, ma gdje bile!

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube


*** Lupiga je u crowdfunding kampanji. Možete joj pomoći i uplatom izravno na žiro-račun, putem opće uplatnice ili internetskog bankarstva. Podatke možete pronaći na ovom linku. Možete koristiti i QR kôd. Cijenimo svaku podršku.

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. BEZ IKAKVOG "ALI": Neka nam solidarno ostane novo normalno

  31.12.2020.

  Lana Bobić

  BEZ IKAKVOG "ALI": Neka nam solidarno ostane novo normalno

 2. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Na korak do neizvjesne 2021. - što poslije korone?

  26.12.2020.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Na korak do neizvjesne 2021. - što poslije korone?

 3. GORI NAM POD NOGAMA: Ne šuti i talasaj!

  30.11.2020.

  Lana Bobić

  GORI NAM POD NOGAMA: Ne šuti i talasaj!

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije