Haider je Arap?

14.03.2002.
Haider je Arap?
Zanimljive tvrdnje je izrekao Seif al-Islam, sin libijskog bossa Moamera Gadafija. Tvrdnje su vezane uz Joerga Haidera, člana austrijske desničarske, Slobodaske stranke, te guvernera austrijskog dijela Koruške. Seif tvrdi da su si on i Haider dobri, te da mu je Haider za sebe rekao da je Arap. Po Seifu on je otkrio svoje korijene koji su arapski i sada će se s krščanstva vratiti na Islam, samo treba nabaviti Kuran na njemačkom jeziku. Joerg je imao burne protekle tjedne i sad ga još jedan Gadafi provocira.
Sin libijskog šefa Moamera Gadafija, Seif al-Islam izjavio je danas kako mu je Joerg Haider povjerio da je porijeklom Arap i da će preći na Islam. Seif tvrdi da je Haider ispitao svoje korijene i utvrdio da je njegova obitelj arapskog porijekla te da je prije 400 godina prešla na kršćanstvo, a sada se želi vratiti na staro, pa je zamolio Seifa da me negdje nabavi Kuran na njemačkom jeziku. Kao, ne može Joerg sam nabaviti. Što će babo Moamer reći brbljavom sinu kad ga vidi, vjerujem da nikada nećemo saznati.
Inače austrijski desničar ovih tjedana ima poprilično buran život. Prvo je posjetio Irak, gdje se sastao sa Saddamom Huseinom kojem je napričao kako je Austrija uz njih i slično. Čim se vratio doma iz Iraka, održao je kontraverzni govor baš po njegovom ukusu.
Zbog te dvije stvari je počeo dobivati jezikovu juhu, ne samo od svih već i od svoje stranke i od stranke s kojom su koalirajući ušli u Vladu. To se malom slavenofobu nije nikako svidjelo, pa je ustvrdio kako je u Iraku bio u humanitarnoj posjeti, na poziv nevladine organizacije Iračkog prijateljstva, mira i solidarnosti, a nedugo nakon toga i da se povlači iz politike na saveznom nivou, te da će samo ostati guverner austrijske pokrajine Koruške.
No, stranka ga ipak voli, pa je sve to izglađeno, pomirene su posvađane strane unutar Slobodarske stranke i eto Joerga opet u saveznoj politici. Već je najavio novu posjetu Iraku. Možda je stvarno Musliman!

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

  2. POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

    09.04.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

  3. SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

    02.04.2024.

    Bojan Tončić

    SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije