Džabni smještaj

14.03.2002.
Džabni smještaj
Namjeravate li posjetiti svjetsko nogometno prvenstvo ove godine u Japanu i Koreji? Jeste li izračunali koliko bi vam novaca trebalo za tu nesvakidašnju avanturu? No, mogli biste proći jeftinije nego ste računali, jer eto ponegdje možete spavati besplatno.
Kako su Japanci dobar i kulturan narod, a srećom žive na visokoj nozi mogu si priuštiti neke stvari. Tako su gradske vlasti Yokohame, jednog od gradova domaćina svjetskog prvenstva odlučili ponuditi besplatan smještaj svim navijačima koji tijekom prvenstva posjete ovaj grad. Plemeniti ljudi iz Yokohame nisu željeli dopustiti da njihovi gosti spavaju na nepredviđenim mjestima kao što su parkovi, kolodvori, haustori i slična mjesta koja bi mogla poslužiti svrsi. Tako će navijači biti organizirano smještani u objekte kao što su sportske dvorane.
Ovo će posebno obradovati navijače iz Rusije, R.Irske, Saudijske Arabije (kojima džabni smještaj sigurno neće trebati, jer su puni love), Ekvadora i Hrvatske, jer će reprezentacije ovih država odigrati po jedan susret u ovoj gostoljubljivoj metropoli.
U Yokohami se nalazi najveći stadion prvenstva s kapacitetom od 70 574 mjesta, a na njemu će dva najbolja nogometna diva odigrati finalnu utakmicu prvenstva.
Inače Yokohama je nakon Tokya, drugi po veličini grad u Japanu. Ima oko 3,5 milijuna stanovnika i najveća je japanska luka. Upravo zbog luke grad ima neobično veliki broj stranaca, što je neubičajeno za Japan. Grad je poznat i po tome što njegovo ime nose jedne od najboljih automobilskih guma na svijetu.
Ukoliko se ipak odlučite za uobičajenije putovanje, ono vam u putničkim agencijama vrijedi zlata. Put s devetodnevnim boravkom u hotelu s 5 zvjezdica, uz posjete dvjema utakmicama stoji oko 19 000 kuna. Ukoliko ste još i ljubitelj komfora, ista stvar samo s jednokrevetnom sobom stajati će vas bijednih 25 000 kuna. I ne zaboravite na stadion ne smijete unositi kišobrane, kovanice, konfete, pirotehniku i mnoge druge stvari, a ako vam je život mio piti ćete samo flaširanu vodu.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Ovo je Plenkovićev „sad ili nikad“

  07.08.2020.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Ovo je Plenkovićev „sad ili nikad“

 2. OBILJEŽJA GENERACIJE: Tri bivša vojnika osvijetlila su zajedničku nam nesreću

  02.08.2020.

  Marko Tomaš

  OBILJEŽJA GENERACIJE: Tri bivša vojnika osvijetlila su zajedničku nam nesreću

 3. DRHTAJ KOJI OSJETIM: Suza za zagorske brege

  31.07.2020.

  Predrag Finci

  DRHTAJ KOJI OSJETIM: Suza za zagorske brege

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije