BRAVO ZA RIJEKU

Povodom napada u Zagrebu riječke vlasti izvjesile zastavu duginih boja

ritn by: A.L. | 14.02.2017.
BRAVO ZA RIJEKU: Povodom napada u Zagrebu riječke vlasti izvjesile zastavu duginih boja
Grad Rijeka zaista je poseban grad, ne samo u Hrvatskoj, nego i šire. Riječke vlasti znaju kada se i kako trebaju solidarizirati s ugroženim dijelom društva, bez obzira što to iz pragmatičnih razloga, u bojazni od gubitka glasova, drugi gradovi ne čine. Ovaj put je u znak podrške poštivanju ljudskih prava LGBT osoba, a povodom napada suzavcem na osobe koje su se našle u zagrebačkom klubu Super Super, na balkonu zgrade Grada Rijeke, na Korzu, izvješena je zastava duginih boja. „Grad Rijeka ovim činom želi osuditi svaki oblik nasilja i diskriminacije i istaknuti važnost poštivanja prava svih osoba, bez obzira na njihovu boju kože, vjeroispovijest, spol, nacionalnu pripadnost, seksualnu orijentaciju i slično“, kratko su komentirali ovaj potez iz Grada Rijeke. Podsjetimo, u zagrebačkom klubu, u noći sa subote na nedjelju, tijekom održavanja LGBT tematske večeri „Trenerka party“, nepoznate osobe bacile su suzavac, prilikom čega je nekoliko osoba ozlijeđeno.

Grad Rijeka zaista je poseban grad, ne samo u Hrvatskoj, nego i šire. Riječke vlasti znaju kada se i kako trebaju solidarizirati s ugroženim dijelom društva, bez obzira što to iz pragmatičnih razloga, u bojazni od gubitka glasova, drugi gradovi ne čine.

Ovaj put je u znak podrške poštivanju ljudskih prava LGBT osoba, a povodom napada suzavcem na osobe koje su se našle u zagrebačkom klubu Super Super, na balkonu zgrade Grada Rijeke, na Korzu, izvješena je zastava duginih boja.

„Grad Rijeka ovim činom želi osuditi svaki oblik nasilja i diskriminacije i istaknuti važnost poštivanja prava svih osoba, bez obzira na njihovu boju kože, vjeroispovijest, spol, nacionalnu pripadnost, seksualnu orijentaciju i slično“, kratko su komentirali ovaj potez iz Grada Rijeke koji je na ovaj način pokazao kako se radi o gradu koji se uistinu, a ne samo nominalno, povodi za europskim vrijednostima i pokazuje pravi put drugim hrvatskim sredinama.

Super Super
Policija još nikoga nije povezala s ovim napadom (FOTO: Hina)

Podsjetimo, u zagrebačkom klubu Super Super, u noći sa subote na nedjelju, tijekom održavanja LGBT tematske večeri „Trenerka party“, nepoznate osobe bacile su suzavac. Nastao je stampedo, a ljudi su u panici i strahu za život počeli razbijati prozore na klubu, prilikom čega je nekoliko osoba ozlijeđeno

Nedavno se na zgradi Grada Rijeke vijorila i turska zastava, kao izraz sućuti nakon samoubilačkog napada na istambulskom aerodromu. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Grad Rijeka

Ovaj tekst nastao je uz potporu Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija u sklopu projekta "Korak dalje: Izazovi europske Hrvatske"

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Ovo je Plenkovićev „sad ili nikad“

  07.08.2020.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Ovo je Plenkovićev „sad ili nikad“

 2. OBILJEŽJA GENERACIJE: Tri bivša vojnika osvijetlila su zajedničku nam nesreću

  02.08.2020.

  Marko Tomaš

  OBILJEŽJA GENERACIJE: Tri bivša vojnika osvijetlila su zajedničku nam nesreću

 3. DRHTAJ KOJI OSJETIM: Suza za zagorske brege

  31.07.2020.

  Predrag Finci

  DRHTAJ KOJI OSJETIM: Suza za zagorske brege

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije