Brandon teško stradao na auto utrci

14.03.2002.
Brandon teško stradao na auto utrci
Poznati Brandon Walsh iz televizijske serije Beverly Hills 90210, ili svojim pravim imenom Jason Priestley , jučer je vozeći svoj bolid teško stradao na treningu profesionalne auto utrke na Kentucky Speedwayu. Za sada informacije iz medicinskog centra u Kentuckyju govore kako je Jason u teškom stanju s ozljedom kralježnice, glave i frakturom obaju stopala.
Pravim imenom Jason Priestley, ali većini poznat kao Brandon Walsh tinejdžer s uvijek ispravnim visokomoralnim stavovima. Mnogima je upravo on bio najpozitivniji lik popularne američke serije "Beverly Hills 90210". Jedan od hobija ovog 32-godišnjeg Kanađanina pretvorio se gotovo u profesiju, a to su auto utrke. Trenirajući za profesionalnu utrku Kentucky 100, Jasonu se jučer u 8.42 AM po tamošnjem vremenu, dogodila teška nesreća kada je njegov bolid (vidi sliku!) pri velikoj brzini udario u zid. Nakon nesreće prevezen je helikopterom u medicinski centar sveučilišta u Kentuckyju, gdje su mu ustanovljene teške ozljede kralježnice, glave i prijelom obaju stopala. Usprkos ovim po život opasnim ozljedama, Jason je pri svijesti i u stabilnom stanju.

Jason je ove godine krenuo s odličnim rezultatima u auto utrkama iz serije IRL, a njegov najbolji plasman u dosadašnje tri utrke je drugo mjesto na Kansas Speedwayu. Inače u utrkama je još od 1991. godine, kada je započeo s natjecanjima u nekim slabijim kategorijama. Za ovu utrku se kvalificirao izvrsnom vožnjom, prilikom koje je dostigao brzinu od 290 km/h. Već prije je Jason bio sudionikom prometnih nezgoda. Jednom je prilikom svojim porscheom pod utjecajem alkohola završio u telefonskom stupu. Rezultat: totalna šteta na porscheu, slomljeno rame njegovog prijatelja i Jason bez ozljeda. Tada je dobio kaznu od tri godine uvjetno, tek nakon što se obvezao da će posjetiti ustanovu za liječenje od alkohola i droga. Ove godine je imao i prometnu na utrci brzim gliserima, ali i tada je prošao bez ozlijede.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

  2. POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

    09.04.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

  3. SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

    02.04.2024.

    Bojan Tončić

    SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije