Bili smo na Sasvim osobno

18.02.2004.
Bili smo na Sasvim osobno
Što to na jednom mjestu može skupiti gomilu novinara, književnika, poznatih faca i ful emancipiranih žena koje vole pričati o penisu i muškoj ograničenosti zbog posjedovanja istog? Predstavljanje knjige "Sasvim osobno" književnice Rujane Jeger, pomalo ekscentrične žene koja živi u Beču, a piše za neke hrvatske novine. Ukoliko vas zanima kako je bilo u Gjuri
Dakle, prva stvar koju sam zapazio bila je da se tu skupilo jako puno takozvanih emancipiranih žena, koje vole pričati o penisu i muškoj ograničenosti zbog posjedovanja istog (da, da, bila je i manga Playboya Željka Klemenčić, i da, da, skoro sam vrištao). No, iskoristivši svoje novinarsko pravo, uzeo sam jednu knjigu (džaba, normalno), te nekakav šampanjac koji se odnekud pojavio (džaba opet, jer se moj drugi poslodavac ne trudi opremiti novčanim zalihama).

Potom je krenula sama prezentacija: koliko sam skužio, Rujana je čitala neke dijelove i kazala dvije-tri prigodne stvari, ali ja nisam posebno obraćao pažnju. Bio sam usmjeren na promatranje populacije suprotnog spola, a morao sam progovoriti i dvije tri riječi sa svojom frendicom koja je prezentirala knjigu (pozdrav Danijeli). No, moj kolega iz mog drugog poslodavca koji se ne trudi opremiti me novčanim zalihama koji je na hepening došao po zadatku također nije čuo pretjerano. Jer Gjuro II je užasno glasan prostor u kojem se govor često zna zagubiti.

Nakon svega na red su došli brijači iz grupe Babies: oni su pedesetak minuta pržili svoj rock and roll, uz poprilično dobar prijem publike. I da, Željka Klemenčić je isto uživala u njima. Od priznatih ili poznatih faca priredbu su pohodili Mile Kekin, Zinka Bardić i Silvana Menđušić. Ali ona je tu valjda bila po službenoj dužnosti, jer je knjiga Sasvim osobno skup kolumni objavljenih u "Cosmopolitanu", kojeg ona uređuje.

A sama knjiga? Nisam je do sada uspio pročitati, ali čini se OK štivom za žene željne ženskog savjeta i spoznaje da i poznate cure imaju iste probleme s depilacijom, menzes ciklusom i muškim neshvaćanjem. A muškarci će je također čitati, ne bi li nekako proniknuli u totalnu nepoznanicu, ženski um.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

    26.04.2024.

    Marko Pogačar

    MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

  2. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

    09.04.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije