7 NOTA 100 ŽIVOTA

Max Juričić se pjesmom prisjetio Vlade Divljana

ritn by: Lupiga.Com | 17.03.2020.
7 NOTA 100 ŽIVOTA: Max Juričić se pjesmom prisjetio Vlade Divljana
Neki će reći kako je najbolji period Maxa Juričića njegov angažman u Vješticama, drugi će reći da je to Azra, treći Šo Mazgun, a netko će ponajbolje pamtiti njegov rad u Filmu i Ljetnom kinu. Već dvije godine Max ima sjajan bend – Plesač sporog stepa. Do sad su „izbacili“ nekoliko singlova, a ovih dana objavili su singl „7 nota 100 života“. Posvetili su ga Vladi Divljanu, nezaboravnom muzičaru koji je preminuo u ožujku 2015. godine. ”Vlada nas je ostavio prije pet godina u trenutku kad smo zajedno s bendom Ljetno kino snimili jednu od njegovih najljepših pjesama 'Samo jednu ljubav imam', a njegove stare pjesme odjenuli u novo ruho. Svakog proljeća okupe se prijatelji u njegovu čast, lani povodom premijere filma 'Nebeska tema', a prije toga na koncertima u beogradskom Sava centru i zagrebačkoj Tvornici kulture. '7 nota 100 života' je moj mali doprinos da se i ovog proljeća sjetimo Vlade Divljana, a našu suradnju simbolično produžim još jednom pjesmom”, rekao je Max povodom izlaska novog singla.

Neki će reći kako je najbolji period Maxa Juričića njegov angažman u Vješticama, drugi će reći da je to Azra, treći Šo Mazgun, a netko će ponajbolje pamtiti njegov rad u Filmu i Ljetnom kinu. Već dvije godine Max ima sjajan bend – Plesač sporog stepa. Do sad su „izbacili“ nekoliko singlova, a ovih dana objavili su singl „7 nota 100 života“. Posvetili su ga Vladi Divljanu, nezaboravnom muzičaru koji je preminuo u ožujku 2015. godine. 

”Vlada nas je ostavio prije pet godina u trenutku kad smo zajedno s bendom Ljetno kino snimili jednu od njegovih najljepših pjesama 'Samo jednu ljubav imam', a njegove stare pjesme odjenuli u novo ruho. Svakog proljeća okupe se prijatelji u njegovu čast, lani povodom premijere filma 'Nebeska tema', a prije toga na koncertima u beogradskom Sava centru i zagrebačkoj Tvornici kulture. '7 nota 100 života' je moj mali doprinos da se i ovog proljeća sjetimo Vlade Divljana, a našu suradnju simbolično produžim još jednom pjesmom”, rekao je Max povodom izlaska novog singla. 

Već ranije isticao je kako je ono što radi s Plesačem sporog stepa zapravo svojevrsni nastavak koncepta zvuka koji je radio u Ljetnom kinu s Divljanom. 

Spot je režirao Radislav Jovanov Gonzo, koji je surađivao i s Ljetnim kinom, snimivši sve spotove za njihov EP „4 godišnja doba“. 

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Josipa Rimac je to radila u fušu

  03.06.2020.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Josipa Rimac je to radila u fušu

 2. DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Mala kritika škole za proizvodnju poslušnika

  01.06.2020.

  Tatjana Gromača

  DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Mala kritika škole za proizvodnju poslušnika

 3. KORONA, PRVI KRUG: Što ako egoizam postane dominantno moralno načelo?

  28.05.2020.

  Predrag Finci

  KORONA, PRVI KRUG: Što ako egoizam postane dominantno moralno načelo?

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije