UKLONJENA FACEBOOK STRANICA PORTALA NAROD.HR

Željka Markić – „Nisu nam poslali nikakvo upozorenje“

ritn by: Lupiga.Com | 04.04.2017.
UKLONJENA FACEBOOK STRANICA PORTALA NAROD.HR: Željka Markić – „Nisu nam poslali nikakvo upozorenje“
Nakon što je Facebook ugasio stranicu internetskog portala Narod.hr na toj društvenoj mreži, Hrvatska radiotelevizija odlučila je ugostiti Željku Markić, predsjednicu udruge U ime obitelji koja stoji iza portala Narod.hr i porazgovarati s njom vezano uz ovaj problem.

Nakon što je Facebook ugasio stranicu internetskog portala Narod.hr na toj društvenoj mreži, Hrvatska radiotelevizija odlučila je ugostiti Željku Markić, predsjednicu udruge U ime obitelji koja stoji iza portala Narod.hr i porazgovarati s njom vezano uz ovaj problem.

Facebook stranica ovog portala ugašena je prije tjedan dana, a Markić je gostujući na HRT-u ustvrdila kako se to dogodilo zbog "niza lažnih prijava", da bi potom i sama objasnila da ne zna zašto je stranica ugašena s obzirom da Narod.hr još uvijek nije stupio u kontakt ni s kim od nadležnih na ovoj društvenoj mreži. 

„Ne znamo zašto se to dogodilo, naš portal radi tri godine i često koristimo Facebook za širenje sadržaja, nismo dobili upozorenje, najprije je smanjen doseg, a poslije je ugašena i stranica“, rekla je Markić u Studiju 4, navodeći kako Facebook „nema adrese osoba s kojima se može komunicirati niti ima broj telefona“.

Markić kaže da su poslali niz e-mailova, ali nisu dobili odgovor, a vjeruje kako je više osoba Facebook stranicu Narod.hr prijavilo zbog neprikladnog sadržaja, pornografije, pedofilije ili govora mržnje. 

Igor Peternel Željka Markić
HRT je ovom događaju posvetio punih deset minuta (SCREENSHOT: HRT)

S njom je u Studio 4 došao i Igor Peternel, potpredsjednik Hrvatskog helsinškog odbora, koji u posljednje vrijeme zagovara ideju da Velimir Bujanec dobije nagradu za novinara godine Hrvatskog novinarskog društva. On je naglasio da se, iako ova situacija izgleda benigno, zapravo radi o vrlo zabrinjavajućem događaju sa stajališta slobode medija i slobodnog društva.

„Bili smo usred rasprave o 'Pupovčevim Novostima'. Iznijeli smo dokaz da su zloupotrijebili 3,2 milijuna kuna namijenjenih srpskoj manjini i u žiži napada se ugasila Facebook stranica“, rezimira Markić, ne želeći nikoga optuživati za slanje „lažnih prijava“.

U međuvremenu je Narod.hr otvorio novu Facebook stranicu, ali su uspjeli privući tek nešto manje od 1.000 pratitelja. Osim Facebook stranice „narod.hr Hrvatska“, ovaj portal otvorio je i Facebook stranicu „Narod.hr – Lustracija“, a na nju su privukli tek 34 osobe. Svih deset minuta gostovanja na HRT-u možete pogledati na ovom linku.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/HRT

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Preživjet ćemo i Domovinski pokret

  17.05.2024.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Preživjet ćemo i Domovinski pokret

 2. TAPKANJE U MJESTU: Srebrenica i neki beskrajno fini ljudi

  11.05.2024.

  Brano Mandić

  TAPKANJE U MJESTU: Srebrenica i neki beskrajno fini ljudi

 3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

  04.05.2024.

  Lana Bobić

  POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije