RED JE RED

Župnik uputio vjernike kako da sami blagoslove kuće, a novce za blagoslov uplate crkvi na žiro račun

ritn by: Lupiga.Com | 04.12.2020.
RED JE RED: Župnik uputio vjernike kako da sami blagoslove kuće, a novce za blagoslov uplate crkvi na žiro račun
„Za blagoslov obitelji na stolu pripremite svetu vodu, Bibliju, križ i svijeću. Ako u svojim obiteljima nemate svete vode, možete doći u crkvu sa svojom bočicom i uzeti je“, uputa je koju je župnik iz riječkog naselja Škurinje odaslao svojoj pastvi kako bi vjernici sami sebi mogli blagosloviti svoje kuće i stanove. Kako piše Novi list, župnik je uz upute dostavio i žiro račun svoje župe kako bi vjernici mogli uplatiti novce za takav blagoslov, kao što je to pravilo i inače kada im kuću i obitelj posveti župnik. U pismu župnik objašnjava kako je običaj da obitelji tijekom blagoslova svećeniku uruče svoj godišnji novčani prilog za potrebe župe te se unaprijed zahvaljuje na uplatama, koje ne moraju nužno biti na žiro račun, već novac mogu donijeti i u sakristiju ili župni ured. Dostavio im je molitvu za blagoslov obitelji kako bi sve bilo „lege artis“.

„Za blagoslov obitelji na stolu pripremite svetu vodu, Bibliju, križ i svijeću. Ako u svojim obiteljima nemate svete vode, možete doći u crkvu sa svojom bočicom i uzeti je“, uputa je koju je župnik iz riječkog naselja Škurinje odaslao svojoj pastvi kako bi vjernici sami sebi mogli blagosloviti svoje kuće i stanove. Kako piše Novi list, župnik je uz upute dostavio i žiro račun svoje župe kako bi vjernici mogli uplatiti novce za takav blagoslov, kao što je to pravilo i inače kada im kuću i obitelj posveti župnik.

Naime, zbog epidemije koronavirusa župnik je, za razliku od mnogih svojih kolega, odlučio ove godine ne obilaziti vjernike i blagosloviti im kuće, već ih je uputio kako da to sami naprave na blagdan Svetog Stjepana 26. prosinca. 

Svećenik
"Ako u svojim obiteljima nemate svete vode, možete doći u crkvu sa svojom bočicom i uzeti je" (FOTO: Lupiga.Com)

„Nadam se da ste dobro? Živimo u neizvjesnim i teškim vremenima, vremenima koja nisu nimalo laka pa nam je u ovim danima itekako potreban Božji blagoslov, kako bi nas zaštitio od pandemije coronavirusa. Nažalost, zbog epidemiološke situacije, ove godine odlučio sam se ne pohoditi obitelji za blagoslov, kako ne bih bio potencijalni prenositelj zaraze i bolesti coronavirusa. Želim zaštiti i vas i sebe“, citira Novi list dio župnikovog pisma.

U pismu župnik objašnjava kako je običaj da obitelji tijekom blagoslova svećeniku uruče svoj godišnji novčani prilog za potrebe župe te se unaprijed zahvaljuje na uplatama, koje ne moraju nužno biti na žiro račun, već novac mogu donijeti i u sakristiju ili župni ured. Dostavio im je molitvu za blagoslov obitelji kako bi sve bilo „lege artis“.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Lupiga.Com

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. BEZ IKAKVOG "ALI": Neka nam solidarno ostane novo normalno

  31.12.2020.

  Lana Bobić

  BEZ IKAKVOG "ALI": Neka nam solidarno ostane novo normalno

 2. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Na korak do neizvjesne 2021. - što poslije korone?

  26.12.2020.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Na korak do neizvjesne 2021. - što poslije korone?

 3. GORI NAM POD NOGAMA: Ne šuti i talasaj!

  30.11.2020.

  Lana Bobić

  GORI NAM POD NOGAMA: Ne šuti i talasaj!

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije