PRIVEDENO 12 NAVIJAČA

Napali Niku Kovača i još šest HNS-ovaca kod Gospića

ritn by: Hina | 13.04.2015.
PRIVEDENO 12 NAVIJAČA: Napali Niku Kovača i još šest HNS-ovaca kod Gospića
Ličko-senjska policija privela je dvanaest navijača zbog napada na izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na odmorištu Zir kod Gospića, pri čemu nitko od sedmorice predstavnika HNS-a, koji su kombijem iz Zagreba putovali prema Splitu, nije ozbiljnije ozlijeđen. Glasnogovornica PU Ličko-senjske Maja Brozičević izjavila je Hini kako je policija dojavu o incidentu na autocesti A1 dobila oko 17 sati. Policajci su odmah izašli na teren i ubrzo u Gračacu uhitili dvanaest osoba, koje su se kombijem splitskih registracija dovezle do odmorišta Zir. "Incident se odvijao na parkiralištu odmorišta Zir. Delegacija HNS-a se nalazila u kombiju marke mercedes vito, zagrebačkih tablica. Prvo je došlo do verbalnog, a onda i fizičkog obračuna. Za sada nitko od sedam osoba iz kombija zagrebačkih tablica nije zatražio liječničku pomoć", kazala je Brozičević.

Privedene osobe se sada nalaze na kriminalističkom istraživanju u Policijskoj postaji Gospić. U HNS-ovoj delegaciji bio je izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač, izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, glasnogovornik Tomislav Pacak, te Iva Olivari, Alan Balen i Nikša Martinac.

HNS je objavio kako je njihovu delegaciju napalo desetak huligana s navijačkim obilježjima Hajduka, no da je incident okončan bez ozbiljnijih posljedica. Točnije, priopćili su: "Na odmorištu Zir desetak huligana s obilježjima HNK Hajduk prvo je verbalno, a potom i fizički napala delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza".

Glasnogovornica Brozičević je rekla kako uhićene osobe na sebi nisu imale nikakva navijačka obilježja, no nije isključila mogućnost da su ih u međuvremenu odbacili. Dodala je kako je policija uzela izjave sedmorice članova delegacije HNS-a, koji su nakon toga nastavili put za Split.

Dodajmo i da se HNS požalio na manju štetu na službenom automobilu.

"Hrvatski nogometni savez ponovno osuđuje svaki oblik navijačkog nasilja te će se nastaviti boriti protiv huliganizma svim sredstvima koje ima na raspolaganju. Usprkos ovakvom neugodnom incidentu, svjesni smo kako ovi huligani ne predstavljaju Hajduk, navijačku skupinu Torcidu ili grad Split i nećemo dopustiti da takvi huligani utječu na namjeru rukovodstva Saveza da reprezentacija boravi u Splitu za predstojeću utakmicu protiv Italije. Građani Splita i Dalmacije zaslužuju utakmice reprezentacije, kao što svi ljubitelji nogometa u Hrvatskoj zaslužuju živjeti u državi bez huliganizma", stoji u priopćenju nogometnog saveza.

Lupiga.Com via Hina

Naslovna fotografija: Hina


Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. OTETO IZ TMINE: General mrtvih civila i nekorisnih tajni

  21.02.2021.

  Bojan Tončić

  OTETO IZ TMINE: General mrtvih civila i nekorisnih tajni

 2. ZA DOBROBIT NAŠE DJECE: Seksualno obrazovanje u škole, još jučer!

  08.02.2021.

  Lana Bobić

  ZA DOBROBIT NAŠE DJECE: Seksualno obrazovanje u škole, još jučer!

 3. UZ HVALOSPJEVE MIROSLAVU TUĐMANU: Nepomućeni konsenzus organizirane laži

  05.02.2021.

  Jerko Bakotin

  UZ HVALOSPJEVE MIROSLAVU TUĐMANU: Nepomućeni konsenzus organizirane laži

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije