NOVA ERA ŠKOLOVANJA

Toni Milun pokrenuo edukacijski portal

ritn by: M.S. | 12.11.2016.
NOVA ERA ŠKOLOVANJA: Toni Milun pokrenuo edukacijski portal
Vjerojatno najpopularniji nastavnik matematike u Hrvatskoj pokrenuo je platformu za učenje ukupno deset predmeta i pozvao nastavnike da se pridruže.

Vjerojatno najpopularniji nastavnik matematike u Hrvatskoj, Toni Milun, nedavno je u suradnji s učilištem Algebra predstavio svoj edukacijski portal na kojem već sada postoji više od dvije tisuće lekcija iz ukupno deset predmeta. Tu su, pored matematike, fizika, informatika, statistika, kemija, računovodstvo, jezični savjeti, državna matura, vedska matematika i matematika za fakultete, a radi se o vrijednom potezu gdje će, u vremenima gospodarske krize,i učenici čiji roditelji nemaju materijalnih sredstava za plaćanje skupih instrukcija moći prikupljati dodatno znanje i utvrđivati stečeno.

“Danas podižemo ovaj portal na sljedeću razinu – na razinu prave platforme za učenje, kroz koju će posjetitelji moći dobiti asistenciju u vidu podatka o tome na kojoj su lekciji stali, koje su zadatke uspješno riješili i gdje su sa savladavanjem cjeline koju su odabrali”, najavio je Milun, glavni autor portala s video lekcijama. Novost je i sustav nagrađivanja gdje će najbolji učenici u pojedinim kategorijama tijekom definiranog razdoblja moći osvojiti i nagrade poput pametnih telefona, tableta, majica, šalica… 

Registracija na portal besplatna je, a na njemu su svi sadržaji koje je Toni Milun do sad pripremio sa svojim suradnicima, a koji su na njegovom YouTube kanalu do sad imali više od 20 milijuna pregleda.

Toni Milun
Pozivaju se tvrtke i zainteresirani pojedinci da postanu partneri i pomognu u daljnjem razvoju ove edukacijske platforme (SCREENSHOT: novi.tonimilun.com)

“Jedna od novosti koju posjetitelji mogu uskoro očekivati su, primjerice, lekcije iz programiranja, što će biti zanimljivo srednjoškolcima i studentima, a Toni će se i dalje često osvrtati na matematičke probleme koji muče odrasle. Naime, njegov je najgledaniji video dosad onaj o problematici kredita u švicarskim francima, a lekcije iz financijske pismenosti i računovodstva također su prolazile iznimno zapaženo”, stoji na stranicama Otvorenog učilišta Algebra koje poziva tvrtke i zainteresirane pojedince da postanu partneri i pomognu u daljnjem razvoju ove edukacijske platforme.

Ekipi se tako već pridružila profesorica matematike Marina Seifert koja je već snimila prvu svoju lekciju iz fizike za 7. razred osnovne škole, te će u budućnosti snimati lekcije iz matematike i fizike za osmoškolce. Kako je jučer objavljeno na Facebook profilu Tonija Miluna, pridružila im se i Marina Uvalić, profesorica koja je za portal ustupila svoje video lekcije iz hrvatskog jezika za sve razrede osnovne škole. Tako je popisu predmeta dodan i hrvatski jezik, trenutno samo za 5. razred osnovne škole, no ovih dana dodat će se i sav ostali osmoškolski sadržaj iz ovog predmeta.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: novi.tonimilun.com

Ovaj tekst nastao je uz potporu Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija u sklopu projekta "Ustavne vrednote u doba krize".


Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. NON SERVIAM IGORA MANDIĆA: „Srpski životi su važni???“

  23.06.2020.

  Igor Mandić

  NON SERVIAM IGORA MANDIĆA: „Srpski životi su važni???“

 2. IZBORNO SILOVANJE: Kasno Križar u parlament stiže

  19.06.2020.

  Nataša Škaričić

  IZBORNO SILOVANJE: Kasno Križar u parlament stiže

 3. OTETO IZ TMINE: Izazov zlikovačkih lista

  18.06.2020.

  Bojan Tončić

  OTETO IZ TMINE: Izazov zlikovačkih lista

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije