KINOKINO

Bogat program trećeg festivalskog dana

ritn by: KinoKino | 22.02.2019.
KINOKINO: Bogat program trećeg festivalskog dana
Petak je idealan dan za smijeh pa će ga s puno zabave festival KinoKino i započeti u 11:30 sati u velikoj dvorani kina Europa uz projekciju danske akcijske komedije „Ja sam William“. William je snalažljivi desetogodišnjak kojeg život nije mazio a sad se uz sve svoje probleme mora baviti i onima svog neozbiljnog strica zapalog u kockarske dugove. Stricu je William jedini as u rukavu, a mafija pojma nema s kim ima posla. Za 13:30 sati zakazana je projekcija svjetskog festivalskog hita za djecu „Zlogonje“ čija će brojna ekipa predvođena redateljem Raškom Miljkovićem pozdraviti publiku prije početka filma, a nakon projekcije uslijedit će razgovor. „Zlogonje“ je već obišao cijeli svijet, u Torontu na prestižnom TIFF KIDS festivalu proglašen je i najboljim filmom, a danas napokon stiže u Zagreb.

Petak je idealan dan za smijeh pa će ga s puno zabave festival KinoKino i započeti u 11:30 sati u velikoj dvorani kina Europa uz projekciju danske akcijske komedije „Ja sam William“. William je snalažljivi desetogodišnjak kojeg život nije mazio a sad se uz sve svoje probleme mora baviti i onima svog neozbiljnog strica zapalog u kockarske dugove. Stricu je William jedini as u rukavu, a mafija pojma nema s kim ima posla!

Za 13:30 sati zakazana je projekcija svjetskog festivalskog hita za djecu „Zlogonje“ čija će brojna ekipa predvođena redateljem Raškom Miljkovićem pozdraviti publiku prije početka filma, a nakon projekcije uslijedit će razgovor. „Zlogonje“ je već obišao cijeli svijet, u Torontu na prestižnom TIFF KIDS festivalu proglašen je i najboljim filmom, a danas napokon stiže u Zagreb! Jovan ima cerebralnu paralizu i jako malo prijatelja, ali sve se mijenja kad upoznaje Milicu uz koju će njegov život postati prava avantura - dvoje malenih autsajdera zajedno će osloboditi Miličina oca od njegove nove supruge koja je vještica!

U sklopu programa „Produženi boravak“ u 17 sati u dvorani Müller gledamo novo ostvarenje nagrađivane redateljice Dubravke Turić, kratki film „Trešnje“ o odrastanju u konzervativnoj Dalmatinskoj zagori. Kao predložak scenariju poslužila je kratka priča jedne od naših najznačajnijih spisateljica, ujedno i članice ovogodišnjeg KinoKino žirija, Olje Savičević Ivančević. Nakon projekcije dvije autorice otkrit će nam kako je od priče nastao film i koja je tajna za uspješan susret književnosti i filma. Razgovor će moderirati glumica Hrvojka Begović. 

S Berlinalea gdje je friško osvojio posebnu nagradu žirija u 18 sati na veliko platno kina Europa dašak ljeta donijet će „Moje neobično ljeto s Tess“, o neobično zabrinutom dječaku Samu koji jednoga dana na plaži upoznaje neobičnu Tess što će dovesti do neobično sretnog spoja! Tess će predstaviti redatelj Steven Wouterlood i ekipa filma s kojom će mlada publika imati priliku razgovarati nakon projekcije.

Lupiga.Com via KinoKino

Naslovna fotografija: KinoKino

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Oni koji odbijaju nositi maske

  12.03.2019.

  Tatjana Gromača

  DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Oni koji odbijaju nositi maske

 2. OTETO IZ TMINE: “Zauzeto Knin”

  26.02.2019.

  Bojan Tončić

  OTETO IZ TMINE: “Zauzeto Knin”

 3. EKSKLUZIVNO: SOA otkrila da je Deklaracija o Domovinskom ratu falsifikat!

  30.01.2019.

  Viktor Ivančić

  EKSKLUZIVNO: SOA otkrila da je Deklaracija o Domovinskom ratu falsifikat!

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije