KINOKINO

Bogat program trećeg festivalskog dana

ritn by: I.F. | 22.02.2019.
KINOKINO: Bogat program trećeg festivalskog dana
Još su nam preostala tri dana festivala KinoKino, a za petak su organizatori ovog festivala obećali puno smijeha i zabave. Festivalski dan započinje u 11:30 sati u velikoj dvorani zagrebačkog kina Europa gdje će se prikazati danska akcijska komedija „Ja sam William“. William iz naslova je poprilično snalažljivi desetogodišnjak kojeg život nije mazio, a povrh toga sada se, uz sve nedaće koje ga prate, mora baviti i problemima svog sasvim neozbiljnog strica koji je zapao u kockarske dugove zbog čega je na piku mafije. Ali mafija ne zna da se namjerila na čovjeka koji ima ovakvog nečaka. Već dva sata kasnije, u 13:30 sati, očekuje nas projekcija svjetskog festivalskog hita za djecu „Zlogonje“. S filmom je u Zagreb stigla i brojna filmska ekipa na čeku sa srbijanskim redateljem Raškom Miljkovićem pa će se poslije projekcije upriličiti razgovor u kojem će djeca zasigurno imati pregršt pitanja.

Još su nam preostala tri dana festivala KinoKino, a za petak su organizatori ovog festivala obećali puno smijeha i zabave. Festivalski dan započinje u 11:30 sati u velikoj dvorani zagrebačkog kina Europa gdje će se prikazati danska akcijska komedija „Ja sam William“. William iz naslova je poprilično snalažljivi desetogodišnjak kojeg život nije mazio, a povrh toga sada se, uz sve nedaće koje ga prate, mora baviti i problemima svog sasvim neozbiljnog strica koji je zapao u kockarske dugove zbog čega je na piku mafije. Ali mafija ne zna da se namjerila na čovjeka koji ima ovakvog nečaka.

Već dva sata kasnije, u 13:30 sati, očekuje nas projekcija svjetskog festivalskog hita za djecu „Zlogonje“. S filmom je u Zagreb stigla i brojna filmska ekipa na čeku sa srbijanskim redateljem Raškom Miljkovićem pa će se poslije projekcije upriličiti razgovor u kojem će djeca zasigurno imati pregršt pitanja.

Film je u Torontu na prestižnom TIFF KIDS festivalu proglašen najboljim filmom. Filmski junak je dječak Jovan koji ima cerebralnu paralizu i vrlo malo prijatelja. No, neke stvari će se promijeniti kada upozna djevojčicu Milicu. Tim upoznavanjem krenut će velika avantura ovo dvoje mališana koja će rezultirati oslobađanjem Miličina oca od njegove nove supruge koja je, nikad nećete pogoditi, - vještica.

"U sklopu programa 'Produženi boravak' u 17 sati u dvorani Müller gledamo novo ostvarenje nagrađivane redateljice Dubravke Turić, kratki film 'Trešnje' o odrastanju u konzervativnoj Dalmatinskoj zagori. Kao predložak scenariju poslužila je kratka priča jedne od naših najznačajnijih spisateljica, ujedno i članice ovogodišnjeg KinoKino žirija, Olje Savičević Ivančević. Nakon projekcije dvije autorice otkrit će nam kako je od priče nastao film i koja je tajna za uspješan susret književnosti i filma. Razgovor će moderirati glumica Hrvojka Begović", najavljuju iz KinoKina.

U Zagreb direktno s Berlinalea gdje je osvojio posebnu nagradu žirija stiže i nizozemski redatelj Steven Wouterlood. Njegov film, „Moje neobično ljeto s Tess“, na festivalskom je rasporedu u 18 sati. Priča je to o neobično zabrinutom dječaku Samu koji, kako stoji u festivalskoj knjižici, jednoga ljetnog dana na plaži upoznaje neobičnu Tess što će dovesti do neobično sretnog spoja. Film će predstaviti redatelj Wouterlood s filmskom publikom, a nakon projekcije najmlađi filmoljupci imat će priliku s njima povesti razgovor i saznati sve što ih zanima o "Tess".

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: KinoKino

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. ČAROBNA FORMULA ZA IZBORNU POBJEDU: Samo truj i dalje!

  21.09.2021.

  Sofija Kordić

  ČAROBNA FORMULA ZA IZBORNU POBJEDU: Samo truj i dalje!

 2. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Forsiranje loše prošlosti

  23.08.2021.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Forsiranje loše prošlosti

 3. OTETO IZ TMINE: Žigosano medijsko zlo

  22.08.2021.

  Bojan Tončić

  OTETO IZ TMINE: Žigosano medijsko zlo

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije