ZAPIS UZ ZAGREBAČKI PRAJD VIKEND

Kako sam ostao (ne)nagužen!

ritn by: Ivan Kegelj | 12.06.2017.
ZAPIS UZ ZAGREBAČKI PRAJD VIKEND: Kako sam ostao (ne)nagužen!
Bogami, dugo sam izbjegavao Bachus, jer sam mislio da tamo samo mene čekaju, da sve gledaju kad ću naići da me hinjski naguze čim im okrenem leđa i leđima pripadajuću guzicu. U mojoj čaršiji, jasno, kao niti u drugim provincijskim sredinama, pedera nije bilo, niti ih može biti. Bilo ih je, doduše, u pričama, podjebavanjima i uvredama, naročito nakon što je emitirana jedna od prvih sapunica - Dinastija. U toj sapunici stanovao je i jedan Steven, peder nego šta, pa smo kao djeca jedni drugima pjevali: "zumbuli, zumbuli cvatu / jebo ti Adam tatu / jebo ti babu i dedu / jebo ti sve po redu..." Elem, ne znam koliko je prošlo vremena do mog prvog odlaska u Bachus, mjesta s jednom od najboljih i za ljetnih dana najhladovitijih terasa u gradu. Bit će da sam u međuvremenu već upoznao svijet pedera i lezbi, sasvim običan, promatraču sa strane počesto luckast i, povrh svega, slobodan, daleko slobodniji od onog iz kojeg sam došao i kojem sam do tada pripadao.

Kad sam '95. došao na fakultet u Zagreb, već prvih dana sam upozoren da ne idem u Bachus, kafić kraj Glavnog kolodvora, jer se, kako su mi rekli, tamo skupljaju pederi.

Bogami, dugo sam izbjegavao Bachus, jer sam mislio da tamo samo mene čekaju, da sve gledaju kad ću naići da me hinjski naguze čim im okrenem leđa i leđima pripadajuću guzicu. U mojoj čaršiji, jasno, kao niti u drugim provincijskim sredinama, pedera nije bilo, niti ih može biti.

Bilo ih je, doduše, u pričama, podjebavanjima i uvredama, naročito nakon što je emitirana jedna od prvih sapunica - "Dinastija". U toj sapunici stanovao je i jedan Steven, peder nego šta, pa smo kao djeca jedni drugima pjevali: "zumbuli, zumbuli cvatu / jebo ti Steven tatu / jebo ti babu i dedu / jebo ti sve po redu..."

Elem, ne znam koliko je prošlo vremena do mog prvog odlaska u Bachus, mjesta s jednom od najboljih i za ljetnih dana najhladovitijih terasa u gradu. Bit će da sam u međuvremenu već upoznao svijet pedera i lezbi, sasvim običan, promatraču sa strane počesto luckast i, povrh svega, slobodan, daleko slobodniji od onog iz kojeg sam došao i kojem sam do tada pripadao.

Također u međuvremenu, hinjski su mene, i ne samo mene, guzili svi osim pedera. I još uvijek me, i ne samo mene, nesmiljeno guze. Smiješan obrat učinio je da pederska društva budu među rijetkim oazama u kojima se osjećam nenaguženo.

Zato, dragi moji provincijalci, ako vas na polasku u veliki grad upozore na pedere, a vi pravo u Bachus ili tamo gdje već današnjih dana pederi i lezbe izlaze na pivo. Što se guženja tiče, toga će sigurno biti, ali ne u guzicu, već u mozak, i ne u Bachusu, već u Crkvi, sa saborske govornice, s televizije, s radija, iz novina.

Njima ne okrećite leđa.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Lupiga.Com


Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. ČAROBNA FORMULA ZA IZBORNU POBJEDU: Samo truj i dalje!

  21.09.2021.

  Sofija Kordić

  ČAROBNA FORMULA ZA IZBORNU POBJEDU: Samo truj i dalje!

 2. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Forsiranje loše prošlosti

  23.08.2021.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Forsiranje loše prošlosti

 3. OTETO IZ TMINE: Žigosano medijsko zlo

  22.08.2021.

  Bojan Tončić

  OTETO IZ TMINE: Žigosano medijsko zlo

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije