KULTURPUNKTOVA ŠKOLICA

Na ponudi je besplatno znanje

ritn by: J.B. | 03.09.2021.
KULTURPUNKTOVA ŠKOLICA: Na ponudi je besplatno znanje
Lupigin prijateljski portal, Kulturpunkt, ima novu novinarsku školicu – „Svijet umjetnosti“. Radi se o jednosemestralnom edukacijskom programu za mlade od 16 do 30 godina koji bi željeli usvojiti neka temeljna znanja i vještine na području suvremenih kulturo-umjetničkih i medijskih praksi. I, naravno, školica je besplatna. Nakladnik Kulturpunkta, udruga Kurziv, svoje školice provodi već 12 godina. S prvom je krenula još 2009. godine, a do sad je školice ukupno pohađalo preko 150 osoba. „Ovaj jedinstveni edukacijski program organiziramo kako bismo pridonijeli raznolikosti medijskog uvida u područje suvremene kulture i umjetnosti te motivirali mlade autore za produkciju novinarskih tema iz tog područja“, poručuju iz Kurziva koji su na jedno mjesto prikupili sve tekstove nastale u sklopu ovog njihovog programa, još od 2010. godine. Možete ih pronaći na ovom linku.

Lupigin prijateljski portal, Kulturpunkt, ima novu novinarsku školicu – „Svijet umjetnosti“. Radi se o jednosemestralnom edukacijskom programu za mlade od 16 do 30 godina koji bi željeli usvojiti neka temeljna znanja i vještine na području suvremenih kulturo-umjetničkih i medijskih praksi. I, naravno, školica je besplatna.

Nakladnik Kulturpunkta, udruga Kurziv, svoje školice provodi već 12 godina. S prvom je krenula još 2009. godine, a do sad je školice ukupno pohađalo preko 150 osoba. 

„Ovaj jedinstveni edukacijski program organiziramo kako bismo pridonijeli raznolikosti medijskog uvida u područje suvremene kulture i umjetnosti te motivirali mlade autore za produkciju novinarskih tema iz tog područja“, poručuju iz Kurziva koji su na jedno mjesto prikupili sve tekstove nastale u sklopu ovog njihovog programa, još od 2010. godine. Možete ih pronaći na ovom linku

Sretni trinaesti ciklus započet će 4. listopada i potrajat će do veljače sljedeće godine. Školica se održava u večernjim satima, ponedjeljkom i srijedom, a predavači će biti neki od istaknutih radnika u kulturi, istraživača, novinara te kustosa i umjetnika.

Kulturpunkt
Prijave se šalju do 20. rujna u ponoć (FOTO: Kulturpunkt)

„Kulturpunktova novinarska školica sastoji se od tri tematske cjeline - medijska pismenost, nezavisna kultura i suvremena umjetnost - i obuhvaća serije predavanja o medijskom sustavu i medijskim politikama, nezavisnoj kulturnoj sceni i kulturnim politikama te suvremenim umjetničkim praksama koje prvenstveno nastaju izvan institucija. Radionički segment usmjeren je na usvajanje vještina pisanog i radijskog novinarstva te analizu umjetničkog rada, kao i praktičan rad uz izravnu mentorsku podršku i objavljivanje članaka na portalu Kulturpunkt“, objašnjavaju iz Kurziva.

Zainteresirani u prijavi trebaju dostaviti kratak životopis i kontakt podatke, skupa s motivacijskim pismom na maksimalno jednu karticu teksta te kratki autorski osvrt na neku temu iz područja suvremene kulture i umjetnosti, na najmanje karticu, a najviše karticu i pol teksta. Prijave se šalju do 20. rujna u ponoć na e-mail novinarska.skolica@gmail.com s predmetom "Prijava za Školicu". Na istoj e-mail adresi možete zatražiti odgovore na eventualna pitanja vezana uz prijavu i program. 

Zbog dobro poznatih epidemioloških razloga Kulturpunktova školica ove će godine primiti samo deset polaznica i polaznika

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Kulturpunkt

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Laganje za Hrvatsku kao građanska dužnost

  26.09.2023.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Laganje za Hrvatsku kao građanska dužnost

 2. HRVATSKA – ZEMLJA RAVNODUŠNOSTI: Nitko ni okom nije trepnuo jer su Romima srušene kuće

  21.09.2023.

  Boris Pavelić

  HRVATSKA – ZEMLJA RAVNODUŠNOSTI: Nitko ni okom nije trepnuo jer su Romima srušene kuće

 3. MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Split

  31.08.2023.

  Marko Pogačar

  MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Split

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije