Idem ja kući

14.03.2002.
Idem ja kući
Ukoliko ste pomislili da u ovoj novici govorimo o pravnoj legalizaciji homoseksualnih brakova, pogriješili ste. U ovoj novici govorimo o odlasku našeg prijatelja Mate M. (26) na operaciju u KBC Rebro. Sudeći po pričama našeg prijatelja Darapija njege vrlo dobro (+4) izgledajućih medicinskih sestara neće mu faliti. Isto tako poziv svim Matinim prijateljima da u srijedu 13.02. od 16-17h navalite u bolnicu kako bi se sami uvjerili u istinitost naših navoda. I naravno da vidite Matu.
Inače poznat po vrlo dobrom raspoloženju Mate (Matija, Matko, Matiša) je dočekao malo izaslanstvo uredništva Lupige na ulazu u KBC Rebro. Kako bi se sami uvjerili u navodne priče Darapijevog brata, zasjeli smo s Krunom (Matinim ocem, poznatog po bujnoj kosi) i Matom u obližnji kafić te promatrali novu bolničku modu. Sestre ove godine imaju kraće suknje i čini mi se malo bolje izgledaju nego kad smo Darapi i ja bili u bolnici. Darapi navodno pozna neke medicinske sestre, ali se kune da je te fotografije negdje zagubio. Nakon što smo po dobrom bolničkom običaju stresli svaki po pola kutije pljuga, i popili po kavu, uputili smo se na Urološki odijel gdje će Mate kažu boraviti do petka. Hrana mu se odmah nije svidjela što možemo opravdati činjenicom da je ručao doma. Kako znam iz osobnog iskustva, sam boravak u bolnici može proizvesti nebrojeno puno stanja dosade. Stoga pozivam sve Matine prijatelje da se u srijedu 13.02 uputimo u KBC Rebro s štapićima, koka-kolom, križaljkama s placa (tri za deset), mandarinama i samoborskim kremšnitama. Ovaj poziv posebno vrijedi za one koji su mu davne 1998 demolirali stan i poslije toga negirali krivicu. Mate, želimo ti brzo i lagano ozdravljenje i vidimo se u srijedu. Soba je broj 24 na urološkom odijelu, i u nju stane oko 7 ljudi. Nadam se da će nas se skupiti bar 14.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

    04.05.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

  2. MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

    26.04.2024.

    Marko Pogačar

    MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

  3. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije