Kino
REDATELJ: BARRY SONNENFELD

Muški u crnom 2

ocjena: | godina: 2002
uloge: Will Smith, Tommy Lee Jones, Lara Flynn Boyle, Johnny Knoxville, Michael Jackson
žanr: Akcijska komedija
produkcija: Walter F Parkes, Laurie MacDonald
scenario: Barry Fanaro, Robert Gordon
redatelj: Barry Sonnenfeld
ritn by: miro | 12.07.2002.
Muški u crnom 2
Već sama ideja da "neozbiljni" Will Smith glumi sa "ozbiljnim" Tommy Lee Jones-om u prvom dijelu muškaraca u crnom pokazala se kao dobitna kombinacija. Višak ležernosti Will je s lakoćom prenio na Jonesa, a on mu je uzvratio s ozbiljnošću i ironijom vrhunskog znalca. Crno bijeli mix pobijedio je mrske nam vanzemaljce, spremilo Tommya u mirovinu, i sad nam ga uz pomoć vještih scenarista vraća nazad, jer zemlja je opet u opasnosti...

Prvi dio je bio vrhunska zabava. Will i Tommy pokazivali su okolo najnovija čuda tehnologije, vozili se u ludim vozilima, borili se protiv izlučevina raznoraznih vanzemaljaca i na kraju pobijedili. Jedan od onih filmova za koje vam je na kraju žao što završavaju. Još kad su umirovili Tommya onim sjajnim uređajem za zaboravljanje (kupujem čim izađe), bilo je i suza. Nemojte!, dovikivala je publika i kako je publika uvijek u pravu, dobili smo i nastavak. Dvojac nastavlja dalje, i na američkim top listama već lagano obara rekorde, pokušavajući stići 587 miljuna $ koji su utržili u prošlom nastavku. Pamti se i rekordno otvaranje prvog dijela kada su u jednom tjednu "skaparili" 85 miljuna.
Kay i Jay (to su naime imena agenata) ovoga puta su dobili teži zadatak, jer se moraju braniti od opasne ali lijepe izvanzemaljke Serlene (Lara Flynn Boyle), koja je zapravo opasna Kjolotijanka skrivena iza seksi ženskih čari. Kako je Kay sve zaboravio, Jay ga vadi iz mirnog, ali dosadnog života poštanskog službenika, te njih dvojica zajedno spašavaju svijet.  
Jedna od najvećih aduta ovoga filma je svakako njegova vizualna privlačnost i tehnička dorađenost. Zato je za redatelja izabran Barry Sonnenfeld, koji je već režirao prvi nastavak i pomalo se specijalizirao za rad sa Will Smithom, sa kojim je snimio i Wild Wild West. Redatelj je to koji će svakako uljepšati film do krajnjih granica, a garancija njegovog dobrog rada je i rad na fotografiji (direktor fotografije) u filmovima "Kad je Harry sreo Sally", "Baci mamu iz vlaka" i "Misery". Sve u svemu, kad nam je najdraža planeta u opasnosti, ne dvojite ni trenutka, nego hitno nazovite dvojicu SIS-ovaca, pardon agenata tajne službe za borbu protiv vanzemaljaca.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. O POŽELJNOJ POLITICI: Nema one koja je svima dobra

  05.01.2022.

  Predrag Finci

  O POŽELJNOJ POLITICI: Nema one koja je svima dobra

 2. BURE BARUTA: Toma, otpadnik zlatnog srca

  05.01.2022.

  Ahmed Burić

  BURE BARUTA: Toma, otpadnik zlatnog srca

 3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Svim na zemlji, vjere!

  25.12.2021.

  Lana Bobić

  POSLANICA LANE BOBIĆ: Svim na zemlji, vjere!

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije