Zameo nas snijeg

07.01.2003.
Zameo nas snijeg
Zameo nas snijeg, možete odgovoriti dosadnom poznaniku na pitanje postoji li jedan normalan razlog zbog kojeg se ne javljate i pri tom nećete lagati. Zagreb je danas čuo više psovki nego cijele protekle godine zajedno. Gdje god si krenuo - zakasnio si, čekao si tramvaj - nije došao, pješačio si i padao na skliskim gradskim ulicama... A zimska služba? A što ste očekivali? Iznenadilo ih, dabome. A što su napravili nakon što ih je prvotni šok zbog snijega u zimskim mjesecima napustio, pročitajte u

Brzo su se djelatnici zimske službe organizirali, pa na teren poslali 140 ekipa za raščišćavanje snijega. U isto vrijeme ZET je iz prometa pokvukao nekoliko autobusa koji voze "brdske linije", a liječnici na traumatologiji bilježili sedam lomova ekstremiteta. Policija kazala da je zabilježeno dvadesetak lakših prometnih ozljeda, a iz ZET-a se zakleli na majku da sve funkcionira, samo što je funkcioniranje malo otežano.
A "malo otežano funkcioniranje gradskog prijevoza" znači da su mnogi uzalud čekali na tamvajskim stanicama, s jednim bezobraznim glagolom i tuđom majkom na usnama, ili u boljem slučaju, da su na odredišta kasnili i po dva sata.
Kasnili su vlakovi i avioni, kruh nije na vrijeme stigao u trgovine, bijesni stanovnici Jordanovca samoinicijativno su zatvorili ulicu kad su shvatili da ralica kraj njihovih kuća neće proći...   
Policajci su savjetovali vozačima da se zaustave kraj ceste i čekaju da priroda popusti, a meteorolozi za sutra (srijeda) najavaljivali naoblaku i novi snijeg. Svi su iznenađeni - svi su u banani, samo ljubitelji zimskih radosti su došli na svoje, mislite vi zavaljeni u udobnu fotelju i zagrljeni s najdražim parom skija. Zamalo, odgovaramo mi.
Naime, snijeg je uspio iznenaditi i čelnike trgovačkog društva Sljeme - Medvednica, a skijaške staze na Sljemenu su ostale bez skijaša. Na Sljemenu kažu da staze još uvijek nisu spremne, ovaj put zbog previše snijega. Pa da, tko je to vidio - skijanje na snijegu?! Ha!
Da ne duljim, osnovna vijest glasi - Zagreb zameten snijegom, građanstvo u kućama, tko je trebao biti iznenađen - iznenađen je, a tko nije - iznenadio se.
Snijeg u zimskim mjesecima - tko bi rekao? 

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

    28.03.2024.

    Srđan Puhalo

    IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

  2. VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

    18.03.2024.

    Predrag Finci

    VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

    05.03.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije